Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam,

Zdaję sobie sprawę, że możecie mi nie odpowiedzieć, bo dopiero co się zalogowałam. Sprawa tyczy się Opla Astry TwinTop "Carbio", otóż chodzi o bagażnik, po tym jak schowałam dach bagażnik nie chce się otworzyć. Włączam i wyłączam centralny zamek i nic, odłączałam akumulator i też nic. Dodam, że po tym jak złożyłam dach otworzyłam bagażnik aby włożyć tam jakies rzeczy i właśnie po tym trzaśnieciu nie mogę nic zrobić. Drzwi działają bez zarzutu, gorzej z bagażnikiem. PROSZĘ POMÓŻCIE, może macie jakiś pomysł ??

zmieniłem tytuł na czytelniejszy-ja37

https://forum.opel24.com/topic/3028-zatrza%C5%9Bni%C4%99ty-baga%C5%BCnik/

Masz możliwość otwarcia bagażnika kluczykiem,czy nie ma zamka?

Jak jest to próbuj przycisnąć klapę i otwieraj.

Druga opcja,ale nie wiem,czy to coś pomoże

Nic nie musisz grzebać,zrób tak:

W jaki sposób można dostroić pilota centralnego zamka - Włączasz zapłon, naciskasz guzik na pilocie, a w kilka do kilkunastu sekund zamek centralny z amknie się i otworzy, wyjmujesz kluczyki. I już pilot działa.

Kodowanko kluczyka z pilotem - W instrukcji obsługi pisze tak: -włączyć zapłon. Układ przez 30 sek pozostanie w trybie synchronizowania. -nie wyjmując kluczyka ze stacyjki wcisnąć krótko jeden z przycisków nadajnika zdalnego sterowania. -synchronizacja zostanie potwierdzona przez centralne zablokowanie, a nastepnie odblokowanie zamków.

https://forum.opel24.com/topic/3028-zatrza%C5%9Bni%C4%99ty-baga%C5%BCnik/#findComment-332680

• 4 lata później...

Witam,

Mam problem, od kilku dni nie mogę otworzyć bagażnika w Astrze III Twin Top. Podczas jazdy po przekroczeniu prędkości 30km/h włącza się sygnał informujący jakąś awarie z dachem(bagażnikiem). Auto normalnie sie otwiera, a jak próbuję otworzyć bagażnik to wgl nie reaguje. Orientuje się ktoś może jak awaryjnie otworzyć bagażnik od środka I PRZEDEWSZYTSKIM CO TO JEST ZA USTERKA CO JEST ZEPSUTE:(?

https://forum.opel24.com/topic/3028-zatrza%C5%9Bni%C4%99ty-baga%C5%BCnik/#findComment-418039