Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, siedze na tym forum juz chyba tydzien i nie moge sobie poradzić, mianowicie stałem sie właścicielem astry f z 1992r silnik 1,7D hatchback. Zaczne od początku, miałem problem z wycieraczkami bo działały tylko na 3 biegu ale jakos z kolega to naprawiłem bo obok silniczka kable byly wszystkie razem zaizolowane, wiec podłączylem je kolorami i dziłaja na wszystkich 3 biegach, ale teraz mam taki problem ze nie działaja swiatła mijania a jeszcze tydzien temu działały, bezpieczniki i żarówki oczywiscie sprawdzone, nie działaja mi tez światła awaryjne a kierunkowskazy działaja, nie działaja tez światła drogowe ( działaja tylko gdy pociągne do siebie) i mam problem z centralnym zamkiem, działał on na poczatku ale gdy cos mieszałem w bezpiecznikach to teraz gdy wsadze bezpiecznik nr 24 to wyje cały czas i nie reaguje na pilota.

Jeżeli ktoś może mi pomóc to byłbym bardzo wdzięczny,i jeżeli czegoś nie sprecyzowałem to prosze napisać, wtedy zaraz odpisze.

https://forum.opel24.com/topic/30415-problem-z-elektryka-astra-f-92/

Gość andrzej_m55

nie działaja swiatła mijania a jeszcze tydzien temu działały,

Sprawdź czy jest napięcie przy gnieździe żarówki.Często też wina leży w słabej masie

Sprawdź przekaźniki

Co do centralnego zamka to jak się nie mylę to z lewej str. masz przekaźnik.Tam szukaj

https://forum.opel24.com/topic/30415-problem-z-elektryka-astra-f-92/#findComment-78176

mam taki problem ze nie działaja swiatła mijania a jeszcze tydzień temu działały, bezpieczniki i żarówki oczywiscie sprawdzone

Sprawdź przełącznik on lubi się psuć

ie działaja mi tez światła awaryjne a kierunkowskazy działaja

Bezpiecznik awaryjnych i włącznik sprawdzone?

i mam problem z centralnym zamkiem, działał on na początku ale gdy coś mieszałem w bezpiecznikach to teraz gdy wsadzę bezpiecznik nr 24 to wyje cały czas i nie reaguje na pilota

A masz alarm może jak wkładasz bezpiecznik to się uaktywnia

a co do pilota to może bateria padła

https://forum.opel24.com/topic/30415-problem-z-elektryka-astra-f-92/#findComment-78172