Gość filio80 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 witam mam pytanie ggyz walcze z klima i nie moge dojsc co z nia jest nie tak !! podlaczelam fure pod kompa i wywala kod : P1540-A/C PWM signal invalid oczywiscie klima nabita swierzo wiec to nie to... zastanawiam sie czy jak auto bylo uderzone to ktos zalozyl nie taki sterownik wentylatorow.. problem polega tez na tym ze nie wlacza sie wichura nawet przy 92stopniach (normalnie 85stopni-praca optymalna)oczywiscie powyzej 92 juz nie probowalem.. i przypodlaczeniu kompa nie mozna sie polaczyc ze sterownikiem... po podaniu na krotko napiecia do pompy klimy to dziala i dmucha zimne ... i nawet wtedy wentylatory sie nie wlaczja... czy jest tez mozliwosc sprawdzenia jaki sterownik powinien byc zamontowany ...bo podobno jest ich okolo 9 lub 10 rodzajow.??.czy moze po nr nadwozia da rade..?? pozdrawiam i czekam na podpowiedzi [ Dodano: Wto Sie 03, 2010 22:05 ] witam ponownie juz autko mialo klime okazalo sie ze caly sterownik (ten nowy )byl wadliwy.. co mnie zaskoczylo to ze w serwisie ASO wymienilo owy sterownik za free ale chlodek nie trwal dlugo dwa dni...he he i fura wrocila do ASO na reklamacje..jestem ciekaw co teraz powiedza..   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/30581-problem-z-klima-i-wentylatorami/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi