Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Podjade jeszcze po dorade gdzies do jakiegoś machera.Tak nic nie poradzimy ale schematy sie przydadza.Wydaje mi sie ze jak nie ma czynnika to nic sie nie bedzie włanczać

[ Dodano: Nie Maj 13, 2007 18:22 ]

U mnie jest inaczej autko bylo poprostu bite i ktoś kombinował przy niej.Wentylator zamówiłem bo ze schematu chyba wynika ze on musi być aby wogóle zadziałała ale to sie jesczcze okaże jak założe i nabije.Nie wiem jednak co to za skrzynka obko zbiorniczka z płynem hamulcowym mam tam pare przekażników i co zauważylem ze jeden jest przez cały czas ciepły a jak auto postoi pare dni to akumulator jest słaby.Ciekawe od czego moga być te przekazniki w tej skrzynce pod maska

[ Dodano: Nie Maj 13, 2007 18:22 ]

U mnie jest inaczej autko bylo poprostu bite i ktoś kombinował przy niej.Wentylator zamówiłem bo ze schematu chyba wynika ze on musi być aby wogóle zadziałała ale to sie jesczcze okaże jak założe i nabije.Nie wiem jednak co to za skrzynka obko zbiorniczka z płynem hamulcowym mam tam pare przekażników i co zauważylem ze jeden jest przez cały czas ciepły a jak auto postoi pare dni to akumulator jest słaby.Ciekawe od czego moga być te przekazniki w tej skrzynce pod maska

[ Dodano: Sro Cze 06, 2007 11:26 ]

Koledzy udało mi sie uruchomic klime w Opelku syna.Dokupiłem wentylator chłodnicy klimy od Corsy byla taka sama.Znalazlem sprężarke Harrisona bo byla padnieta.I co! Byl paniety czujnik na krótko spiolem czujnik a dokładnie dwa jego styki od niskiego cisnienia w układzie bo drugie styki sa od wysokiego i klima sobie chodzila wentylatory krecily sie wolno na wolnym biegu.Teraz zmienilem czujnik i co sie dzieje po krótkim czasie wentylatory włanczaja mi sie na maxa co jest bardzo głosne .Czy to jest normalne?

https://forum.opel24.com/topic/3062-wentylator-a-klimatyzacja/page/2/#findComment-331912