Gość Anonymous Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Podjade jeszcze po dorade gdzies do jakiegoś machera.Tak nic nie poradzimy ale schematy sie przydadza.Wydaje mi sie ze jak nie ma czynnika to nic sie nie bedzie włanczać [ Dodano: Nie Maj 13, 2007 18:22 ] U mnie jest inaczej autko bylo poprostu bite i ktoś kombinował przy niej.Wentylator zamówiłem bo ze schematu chyba wynika ze on musi być aby wogóle zadziałała ale to sie jesczcze okaże jak założe i nabije.Nie wiem jednak co to za skrzynka obko zbiorniczka z płynem hamulcowym mam tam pare przekażników i co zauważylem ze jeden jest przez cały czas ciepły a jak auto postoi pare dni to akumulator jest słaby.Ciekawe od czego moga być te przekazniki w tej skrzynce pod maska [ Dodano: Nie Maj 13, 2007 18:22 ] U mnie jest inaczej autko bylo poprostu bite i ktoś kombinował przy niej.Wentylator zamówiłem bo ze schematu chyba wynika ze on musi być aby wogóle zadziałała ale to sie jesczcze okaże jak założe i nabije.Nie wiem jednak co to za skrzynka obko zbiorniczka z płynem hamulcowym mam tam pare przekażników i co zauważylem ze jeden jest przez cały czas ciepły a jak auto postoi pare dni to akumulator jest słaby.Ciekawe od czego moga być te przekazniki w tej skrzynce pod maska [ Dodano: Sro Cze 06, 2007 11:26 ] Koledzy udało mi sie uruchomic klime w Opelku syna.Dokupiłem wentylator chłodnicy klimy od Corsy byla taka sama.Znalazlem sprężarke Harrisona bo byla padnieta.I co! Byl paniety czujnik na krótko spiolem czujnik a dokładnie dwa jego styki od niskiego cisnienia w układzie bo drugie styki sa od wysokiego i klima sobie chodzila wentylatory krecily sie wolno na wolnym biegu.Teraz zmienilem czujnik i co sie dzieje po krótkim czasie wentylatory włanczaja mi sie na maxa co jest bardzo głosne .Czy to jest normalne?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/3062-wentylator-a-klimatyzacja/page/2/#findComment-331912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi