Gość krzychor Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Witam Wydaje mi sie, ze auto nie ma swojej mocy, a na pewno nie przyspiesza plynnie - wystepuje szarpanie podczas przyspieszania miedzy 2000 a 3000 obrotow. EGR wymieniony na nowy, ale zastanawia mnie przeplywomierz. W logach OPCOM jest pozycja "Obliczany przepływ powietrza" i "Przepływomierz powietrza". U mnie zawsze wartość "Obliczany przepływ powietrza" jest ok. dwa razy WIEKSZA niz wartosc "Przepływomierz powietrza". Zarowno na postoju jak i podczas jazdy. Zastanawialem sie czy to jest sytuacja poprawna, tym bardziej, ze w przytaczanych w tym watku logach obie wartosci sa zblizone. Teraz pytanie. Czy te wartosci powinny być takie same? Jeśli tak, to czy wymieniac przeplywke, czy cos innego badac. pozdrawiam i dzieki Jeszcze jedno, podmienilem przeplywomierz z innego Opla i nie widac roznicy, mialem wrazenie, ze jest jeszcze slabszy, ale ciezko to jednoznacznie stwierdzic. Jednak w OpComie sytuacja podobna, czyli różnica między wartościami opisywaymi wyżej jest mniej więcej 2:1. Ten podmieniany przeplywomierz byl jednak tez dosc dlugo uzywany, wiec też mógł być nie w najlepszym stanie. Gdyby po podmianie przepływomierza była konkretna zmiana, to miałbym problem rozwiązany, a tak sam nie wiem, czy to przepływka. pozdrawiam i proszę o komentarze Dziękuję   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/30681-logi-op-com-temat-testowy/page/2/#findComment-46733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi