Skocz do zawartości

problemy ze wspomaganiem

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Gość Anonymous

witam. moim problemem jest to że auto ściąga raz w jedną raz w drugą stronę. jadąc po nierównościach (koleinach) - nie idzie utrzymać toru jazdy na wprost ( innymi samochodami nie mam takiego problemu) - trzeba cały czas kontrować kierownicą . objawy są takie same jak kolegi z pierwszego postu. wspomaganie, wg mnie chodzi ciężko - dziwnie - jakby coś stawiało opór i odbijało w drugą stronę - nie wiem może ten model tak ma? płyn w zbiorniczku jest, kłopotów z alternatorem na razie nie miałem - chociaż w nocy przy zmianie biegów przygasają światła i wskaźniki na desce. czy problem tkwi w ładowaniu? czy miał ktoś taki problem i go rozwiązał? pozdro

https://forum.opel24.com/topic/3086-problemy-ze-wspomaganiem/page/3/#findComment-253921

witam. moim problemem jest to że auto ściąga raz w jedną raz w drugą stronę. jadąc po nierównościach (koleinach) - nie idzie utrzymać toru jazdy na wprost ( innymi samochodami nie mam takiego problemu) - trzeba cały czas kontrować kierownicą . objawy są takie same jak kolegi z pierwszego postu. wspomaganie, wg mnie chodzi ciężko - dziwnie - jakby coś stawiało opór i odbijało w drugą stronę - nie wiem może ten model tak ma? płyn w zbiorniczku jest, kłopotów z alternatorem na razie nie miałem - chociaż w nocy przy zmianie biegów przygasają światła i wskaźniki na desce. czy problem tkwi w ładowaniu? czy miał ktoś taki problem i go rozwiązał? pozdro

a jakie masz kolego kola zalozone???

https://forum.opel24.com/topic/3086-problemy-ze-wspomaganiem/page/3/#findComment-253554

• 2 tygodnie później...
Gość Anonymous

Witam.

he no i ja tu trafiłem,na początku pozdro dla wszystkich,a teraz do tematu otóż posiadam astrę

kombi rok 2000 1.7dti no i pojawił sie problem ostatnio po odpaleniu zapaliła sie kontrolka od ładowania i padło wspomaganie ,wyłączyłem silnik ponownie odpaliłem i wróciło wszystko do normy przejechałem jakieś 600km i było ok jednak teraz zaczęła kierownica ciężko chodzić jak ze skrętu wraca do pozycji prostej jest ciężko tzn nierówno pracuje tak cyka no ogólnie ciężko,dzisiaj powtórzył się problem przy odpaleniu kontrolka+brak wspomagania po ponownym odpaleniu jest ok byłem u mechanika i według jego opinii pada pompa od wspomagania ,sprawdzał maglownice i jest ok...ale wolałbym o jakąś poradę bo wiem że pompa to nie mały wydatek..:wink:

https://forum.opel24.com/topic/3086-problemy-ze-wspomaganiem/page/3/#findComment-251237

krzychu790, jako,ze wspomaganie jest dosc prądozerne,wiec jak siada alternator,bo regulator nie wyrabia,to trzeba zaczac od regulatora i sprawdzenia diod.

Nie radzę się tak poruszac,bo jak ci sie zaświeci kontrolka na stałe i będziesz musiał dojechać do elektryka,to na bank trzeba wymienic jedno i drugie,a wtedy pare stów stracisz.

Tańsza opcja jest taka,ze przewody od alternatora nie przewodzą dobrze.

https://forum.opel24.com/topic/3086-problemy-ze-wspomaganiem/page/3/#findComment-251235