Gość d_wiatr Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Witam. po szczęśliwym zakupie Zafira 2.0 DTH okazało się że autko ma inny VIN w sterowniku jak w nadwoziu, (przełożony sterownik autko zHolandii) no i tu zaczyna się problem, zakupiłem oryginalne radio NCDR1100 i niestety cod z CARCODE nie wchodzi, a nie moge ustawic daty ani godziny i drugi kluczyk zapasowy nie ma immobileizera zakodowanego. Jak zdobyc kod do tego sterownika. Serwis mi nie pomoże bo to defakto nie moje auto. Ma ktoś pomysl jak to zrobi lub spotkał się ktoś z takim problemem?? No i zrobione. Jest w Krakowie Elektryk. Bardzo polecam Balicka 93 Kluczyki dopasowane , oprogramowanie i nr VIN Zgodne, przywrócone kody fabryczne z karty kodowej, radio hula. Wszystko gra, szybko i..... niestety to kosztuje, ale w innychmiejscach ceny takie same (wrocław) a rodio w tym tego typu to znalezłem tylko 3 szpeców którzy to zrobią Wrocław, Kraków i Bełchatów. Bałem się trochę zmiany w oprogramowaniu sterownika ale wszystko w porządku. co zrobione: Dopasowanie oprogramowania do Auta Dopasowanie nr VIN w sterowniku Dopasowanie kluczyka do IMMO i Central Przywrócenie fabrycznych odów IMMO z Karty Codowej Odkodowanie radia NCDR1100   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/30901-sterownik-z-innego-auta-inny-vin/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gawlak Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 kod z radia ktore dostales z autem nie ma prawa wejsc do dokupionego radia bo niby jak jest on dostosowany do radia z jakim zostal wydany z salonu Salon opla jest w stanie Ci pomoc, ale to kosztuje maja pod nosem auto z numerem VIN serownika wiec do niego sciagaja kody immobilaizera (klucza) sa potrzebne do zaprogramowania kosci w kluczu pilota mozna zaprogramowac bez kodu (nie jest wymagany przez TECH2) przy tej czynnosci a radio to osobny temat niezwiazany z kodami do immo tez ma numery fabryczne wiec w czym problem uzyskac kody   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/30901-sterownik-z-innego-auta-inny-vin/#findComment-73528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi