Gość fratekpol Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Witam, mam mały problem ze swoim sterownikiem wentylatorów, chciałbym dokupić nowy bo ten jest zepsuty ale nie ma na nim oznaczenia literowego, są na bocznej ściance dwa numery ( pierwszy: 24 462 346, a drugi: 15 408 375 ). Szukałem na allegro, ale nie znalazłem. Czy ktoś mógłby mi w jakikolwiek sposób powiedzieć jaki mam zakupić, dodam że Zafirka jest z 2002roku, silnik 2.2dit z 2003 roku. Z braku odpowiedzi zawitałem do serwisu opla i tam się dowiedziałem, że Dla silników diesla 1.7 , 2.0 i 2.2 był jeden sterownik a mianowicie CJ lecz został on zastąpiony nowym o symbolu FT. Podjechałem więc do sklepu i zrobiłem podmiankę na inny, ale niestety efekt był wciąż ten sam nie załącza się wentylator klimy, sprawdziłem przekaźnik-ok( ten w komorze silnika) , bezpiecznik-ok, jak wyciągnełem wtyczkę od czujnika temp. to odrazu zaświeciła mi się kontrolka, więc myślę sobie, żę jest ok, dalej szukając wyciągnąłem wtyczkę od klimy ten od ciśniemia tak mi się wydaje i znowu zapaliła się kontrolka a wentylator nic, niewiem więc gdzie mam dalej szukać. Sprawdziłem też sam wentylator, wyjełem go przeczyściłem i podłączyłem pod napięcie i obracał się. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie to chętnie się z nimi zapoznam.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/31091-sterownik-wentylator%C3%B3w/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi