Skocz do zawartości

Problem z pompą paliwa Astra F <x14xe>

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Demonium

Witam !

Niedawno kupilem Astre F x14xe. Astra miala niesprawny gazik ale smigala na benzynie. Po wizycie u gazownika (wymieniony reduktor) zaczely sie problemy z odpalaniem samochodu. Przestala dzialac pompa paliwa a raczei nie dochodzi do niej prad. Znajomy elektryk stwierdzil ze na przekazniku ( nie wiem czy to dobra nazwa :evil: taka kostka umieszczona po prawej stronie samochodu, pod schowkiem ) brakuje masy. Zrobilismy obejscie na mase i czasami pompa załapywała. Jednak od klku prad do pompy wogole nie dochodzi.

Zeby odpalic samochod musze wlac troszke benzyny do kolektora ssacego ( kompletnie sie nie znam na motoryzacji:) ) dopiero wtedy załapuje i od razu przelaczam go na gaz. W czasie jazdy jak przelaczam na benzyne to samochod zwalnia , po ponownym przelaczeniu na LPG wszystko gra.

Pytanie moje jest takie, czy ktos spotkal sie z podobnym prolemem, i czy to moze byc wina gazownika ktory wymienial reduktor ?

https://forum.opel24.com/topic/31155-problem-z-pomp%C4%85-paliwa-astra-f/

Gość andrzej_m55

czy to moze byc wina gazownika ktory wymienial reduktor ?

To byś musiał jego spytać co robił jeśli ci powie

Jak włączysz zapłon to pompa pracuje 2-3 sekundy

Później dopiero jak dostanie impuls

Jeśli przed wymianą reduktora było dobrze to jedź do tego gazownika

Przenoszę do działu Astry

https://forum.opel24.com/topic/31155-problem-z-pomp%C4%85-paliwa-astra-f/#findComment-71290

• 2 tygodnie później...

Moze komus sie przyda wiec zaprezentuje rozwiazanie mojego problemu :o

Gazownik nie mial nic wspolnego z niedzialajaca pompa paliwa ( wielkie SORRY dla gazownika ;) )

Problem polegal na tym ze do pompy paliwa nie dochodzil prad. Poczatkowo elektormechanik wymienil mi przeiaznik, ale to nie zdalo egzaminu, nastepnie wyprul cala wiazke kabelka doprowadzajacego prad do pompy i wmontowal nowa. Na chwile obecna sytuacja opanowana. Mam nadzieje ze komus ta informacja sie przyda ( choc nie zycze zadnych problemow z samochodem:)

Temat uważam za zakonczony i wyczerpany :)

https://forum.opel24.com/topic/31155-problem-z-pomp%C4%85-paliwa-astra-f/#findComment-68483