Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

dziekuje za szybka odp.to super przynajmniej chlodnica nie jest do wymiany a nie sa tanie rzeczy:)tak myslalem ze jest dobra bo gazu jest full,tylko dalej pozostaje problem niedzialajacej klimy :/

pozdrawiam

dodano

wiec tak przyszedl op com poczta wiec od razu wziolem sie do roboty robilem test wiatrakow i tak wiatraki sie zalanczaja dopiero na tescie 3 i az szumia chyba na drugi bieg odrazu sie zalanczaja:/ a na tescie 1 i na tescie 2 to wiatrak( czy wiatraki bo dwoch niewidzialem )tylko obruci sie z dwa razy i stop slychac zalaczenie jakby sie wiatrak chcial zalaczyc ale niemoze startuje i sie wylancza...na pewno cos jest nie tak moze wiecie drodzy forumowicze co to moze byc ,,kto wie a moze to ma cos wspolnego z moja zepsuta klima bo niedziala

dodano

nikt niewie jaka moze byc przyczyna ze witraki niestartuja z op coma?tylko dygna obruca raz i tyle jakby cos je rozlanczalo gdy ponownie dam test wiatrakow z kompa to to samo dygnie i stoi a na tescie 3 to zapier..na drugiem biegu a na tescie 1 i 2 tylko wiatrak dyga ....

https://forum.opel24.com/topic/31211-opel-astra-h-klimatyzacja/page/3/#findComment-409958

• 6 miesięcy temu...

Witam, na wstępie chciałbym przeprosić jeśli powtórzę pytanie do Was drodzy forumowicze, a także życzę wam miłego długiego weekendu.

Problem, jest jak w temacie, dotyczy klimatyzacji, nie znam się na samochodach, tym bardziej na klimie.

Auto to Astra III H z 2004 roku, klima manualna, autko zakupione w październiku, klimatyzacja napełniana miesiąc później - działała.

W ubiegłby week, włączam klimę i nic, po zjechanaiu do domu, sprawdziłem na forum które bezpieczniki są od klimy i wszystkie są ok,

dziś jestem po wizycie u kolegi który robi diagnostyke komputerową, i tam też jest wszystko ok, po czym udałem się do zakładu gdzie napełniali mi klimę, i cały ten płyn jest, układ jest szczelny, mechanik sprawdził dopływ prądu do sprężarki, i prąd jest, a sprężarka się nie załącza.

Moje pytanie brzmi czy problem jest w tej cewce jak pisaliście wyżej, czy może być gdzieś indziej, pytam bo w pt oddaje auto do naprawy i chce wiedzieć na co nakierować mechanika, by też za wiele mi nie policzył za usługę hehe.

Pozdrawiam

https://forum.opel24.com/topic/31211-opel-astra-h-klimatyzacja/page/3/#findComment-439673

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

Witam może ktoś podrzuci info gdzie jest ten czujnik temperatury parownika??

jaki to czujnik ( co to za element )?

jak najłatwiej sie do niego dobrać i ewentualnie wymienić?

https://forum.opel24.com/topic/31211-opel-astra-h-klimatyzacja/page/3/#findComment-451375