Gość scorpion10 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Witam ! Dość sporo znalazlem informacji na wielu forach, o tym jak podpiąć domykanie szyb w Tygrysach, gdzie brak jest rozszczelniania wnętrza, podczas zamykania klapy bagaznika. Jendak o tym jak podpiąć z tą opcją domykanie, na ten temat nie znalazłem nic rzeczowego. Posiadam alarm SAFE CAR który posiada funkcje domykania szyb, puszczając 30-to sekundowy impuls Masy na tym wyjsciu. Pytanie gdzie i jak wykorzystać to mase w Tygrysie któr posiada rozszczelnianie kabiny przy zamykaniu bagażnika. Pobierznie mierząc napięcia na przewodych wyłączników zamykania szyb zauważyłem ze tam pojawia sie i masa i prąd dodatni "+12V" Nie dokonywałem dokladnych pomiarów i nie wiem kiedy te stany sie pojawiaja. Mam nadzieje ze napewno ktoś już był w podobnej sytuacji i jakoś to rozwiązał i może coś podpowiedzieć. Niechce kupowac znowu jakiegoś dodatkowego modułu bo on nic to nie zmieni, gdyż i tak trzeba go jakoś podpiąć To czy impuls domykania jest wymagany jako Masa czy Plus to nie ma znaczenia bo można wykorzystać do tego jakikolwiek przekaźnik, pytanie tylko gdzie nalezy podpiąć w tym przypadku, przewód z tym impulsem. Edit: ...... I CO NIKT NIC NIE WIE ?? Niemozliwe nikt nie ma domykania w wersjach Tigry z rozszczelnieniem ?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/31561-tigra-99r-domykanie-szyb-komfort/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbigi30 Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Witam ! Dość sporo znalazlem informacji na wielu forach, o tym jak podpiąć domykanie szyb w Tygrysach, gdzie brak jest rozszczelniania wnętrza, podczas zamykania klapy bagaznika. Jendak o tym jak podpiąć z tą opcją domykanie, na ten temat nie znalazłem nic rzeczowego. Posiadam alarm SAFE CAR który posiada funkcje domykania szyb, puszczając 30-to sekundowy impuls Masy na tym wyjsciu. Pytanie gdzie i jak wykorzystać to mase w Tygrysie któr posiada rozszczelnianie kabiny przy zamykaniu bagażnika. Pobierznie mierząc napięcia na przewodych wyłączników zamykania szyb zauważyłem ze tam pojawia sie i masa i prąd dodatni "+12V" Nie dokonywałem dokladnych pomiarów i nie wiem kiedy te stany sie pojawiaja. Mam nadzieje ze napewno ktoś już był w podobnej sytuacji i jakoś to rozwiązał i może coś podpowiedzieć. Niechce kupowac znowu jakiegoś dodatkowego modułu bo on nic to nie zmieni, gdyż i tak trzeba go jakoś podpiąć To czy impuls domykania jest wymagany jako Masa czy Plus to nie ma znaczenia bo można wykorzystać do tego jakikolwiek przekaźnik, pytanie tylko gdzie nalezy podpiąć w tym przypadku, przewód z tym impulsem. Edit: ...... I CO NIKT NIC NIE WIE ?? Niemozliwe nikt nie ma domykania w wersjach Tigry z rozszczelnieniem ? kompletna cisza nikt nic nie wie jak to zrobić bo mi też by się przydało   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/31561-tigra-99r-domykanie-szyb-komfort/#findComment-407760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi