Skocz do zawartości

Lampka elektronicznego sterowania chlodzenia. Astra 2.0 DTI

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

kolego Tomasz Śmigło, propunije dwa miejsca lokalizacji wycieku.

1 uszczelki nagrzewnicy wewnętrznej i sprawdz dywanik pod nogami kierowcy czy nie jest mokry.

2. wyciek na termostacie jak jest te plastikowe czarne kolanko.

Gość Anonymous
kolego Tomasz Śmigło, propunije dwa miejsca lokalizacji wycieku.

1 uszczelki nagrzewnicy wewnętrznej i sprawdz dywanik pod nogami kierowcy czy nie jest mokry.

2. wyciek na termostacie jak jest te plastikowe czarne kolanko.

Nagrzewnice w oplach to jakaś lekka porażka - miałem vectre A i 3 razy wymieniałem nagrzewnicę, teraz kupiłem astrę II i jak rozmawiałem z poprzednim właścicielem to też wymieniał bo mu ciekła. Ja dywaniki mam mokre i po stronie pasażera i po stronie kierwcy. Teraz jak juz bedą upały to bede musiał rozgrzebać auto, wyjąć wykładzine i dobrze wysuszyć bo niestety sama to ona raczej nie wyschnie. W vectrze pod wykładzina były grube gąbki wygłuszające które po wycieku z nagrzewnicy tak nasiąkneły płynem że latem tydzień czasu dzień w dzień wystawiałem na słońce i suszyłem. Jedyne co mnie lekko zastanawia to czy moge sobie ot tak bez problemu wyjąć przednie fotele w których są poduszki bo suszenie chcę zrobić tak, że wyjme przednie fotele, zdemontuję plastiki które idą przy drzwiach, potem środkowa konsola w dolnej części i wtedy nie powinno już byc problemów z wyjęciem przedniej wykładziny która kończy się pod fotelami na wysokosci nadmuchów na nogi pasażerów z tyłu. W vectreze tak robiłem i widzę że tu wszystko jest zrobione tak samo i to samo muszę rozebrać tylko te poduszki w fotelach....Moża je jakoś tam bez problemu odłączyć bez odłączania akumulatora?

Gość Anonymous
fool, kol. poduszek nawet nie dotykaj nie odłączając bo możesz poczuć się jak na wojnie . :wesoly: zawsze zdejmij klemę :P

Tego się właśnie obawiałem - nie mam kodu odblokowującego do mojego Philipsa CCRT 700, wiecznie pod górkę :D Dobra koniec offtopa...bo temat dotyczy chłodzenia silnika :lol: