Skocz do zawartości

Asterix 1,4 8V NZ ksztuszenie, dławienie przy deszczu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :) kiedyś już poruszyłem ten temat niestety został już zamknięty więc muszę nowy założyć :cry: ponieważ reszta nie tyczy się mojego przypadku ... Od dłuższego czasu mam problem z moim asterixem :( Samochód zaczyna się dławić krztusić problemy z odpalaniem gdy troszkę popada ... Odpala podczas deszczu za 3 razem obroty zamiast od razu wskoczyć na normalne obroty to przez chwileczkę dosłownie staną gdzieś na 0,5 tys obrotów a potem wskakują normalnie, jak jadę samochodem a pada tak porządnie, wystarczy że zgaszę na chwile samochód i już klapa, a nie mowie jak wjadę w jakąś porządną kałuże to jest tragedia ... :drunk: jak opady są delikatne to samochód się nagrzeje i póki jest ciepły to jest spoko ale jak już postoi trochę dłużej to znów problem :wino: Przy zimnym silniku podczas jazdy gdy za mocno wcisnę pedał gazu zaczyna się dusić, (wg mnie nie pali na wszystkie cylindry) jest słabszy, nie ma mocy. Na LPG jak i na PB jest to samo, już tutaj uruchomiłem kontakt z Administratorami, poradzili i pomogli (dziękuje im za to :( ) niestety dalej to samo, CEWKA jest nowa jak KABLE WN i ŚWIECE, paluch i kopułka wymieniane na jesień tamtego roku, wyczyszczony wtrysk i filtr oparów paliwa ( <- czy jakoś tak :cry: ) zmostkowany komputer nie pokazuje żadnego błedu :drunk: RĘCE OPADAJĄ :drunk: :drunk:

I NIECH MI KTOŚ POWIE !?!?!? CO TO MOŻE BYĆ ?!?!?!

:D BARDZO PROSZE :)

https://forum.opel24.com/topic/33290-asterix-14-8v-nz-ksztuszenie-d%C5%82awienie-przy-deszczu/

Właśnie słyszałem że w astrach to sie pupcy :cry: można go w jakiś sposób sprawdzić ? czy tylko poprzez zamiane z jakimś dobrym ?

https://forum.opel24.com/topic/33290-asterix-14-8v-nz-ksztuszenie-d%C5%82awienie-przy-deszczu/#findComment-51144

tylko zamiana z dobrym

ja u siebie dlugo czekalem na mozliwosc podmianki i trafilem z diagnoza :cry:

to nie jest problem tylko astry

ale chyba kazdego opla :(

https://forum.opel24.com/topic/33290-asterix-14-8v-nz-ksztuszenie-d%C5%82awienie-przy-deszczu/#findComment-51142