Skocz do zawartości

Problem z alarmem - Jak go na stałe wyłączyć ?

Rekomendowane odpowiedzi

Wymontuje ją dzisiaj jeszcze raz i obejrzę. Na początku myślałem że może to pośrodku z tyłu jakaś zaślepka jest. Tak jak widać na zdjęciu http://img840.imageshack.us/gal.php?g=61907489.jpg ale niestety. Spróbuje dzisiaj z tym trybem serwisowym. Dam znać.

witam.widzę że jesteś z Łodzi na elektrodzie chwalą sobie ten warsztat i że właśnie z tym alarmem ktoś tam był "Scan" Tadeusz Wojtysiak

94-104 Łódź, ul. Obywatelska 128/152

woj. łódzkie

tel. (042) 686-39-48 begin_of_the_skype_highlighting (042) 686-39-48 end_of_the_skype_highlighting

pozdro

Tak to podobno producent tego alarmu. Pisałem do nich maila w tej sprawie ale nie odpowiedzieli. Jakoś w tygodniu podjadę może coś podpowiedzą. Kombinowałem dziś z tym magicznym przyciskiem. Nic się nie dzieje po jego wciśnięciu. Próbowałem przy wciśniętym włączać i wyłączać zapłon, klikać parę razy przy włączonym i wyłączonym zapłonie. Ciekawostka, z syrenki wychodzą dwa kable czerwony i czarny. Czarny idzie do karoserii a czerwony jak wcześniej pisałem do czujnika zamknięcia klapy i do kabiny kierowcy. Do centralki docierają dwa czerwone kable i żaden z nich nie jest od syrenki :lol:

[ Dodano: Nie Wrz 05, 2010 15:53 ]

Zrobię wyłącznik na kablu do syrenki. Tylko pytanko, czy jak przetnę kabel to syrenka zacznie wyć ?

A po prostu pilotem tego alarmu nie możesz wyłączyć? na zdjeciach widzę że go masz.

U mnie tak jest włączy sie syrena wyłańczam pilotem jak chce żeby nie wyła wogóle to wyłańczam ją tym kluczykiem

Hmm... To może trochę głupio zabrzmi ale tak się skupiłem na szukaniu dziurki na kluczyk że o tym nie pomyślałem. Sprawdzę to za jakiś czas. Odłączę aku. i spróbuje wyłączyć z pilota. Dzięki.