Skocz do zawartości

Duże spalanie gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość owieczka65

Przy następnym tankowaniu zobaczę jakie jest spalanie, jeżeli nadal będzie wysokie to podjadę jeszcze raz do niego i niech sobie robi co chce.. ma dobrze chodzić i mało palić, bo robi to w ramach gwarancji reduktora.

Pod komputer też mu każe podłączyć, bo dla niego to żaden koszt a ja będę miał przynajmniej pewność że jest wszystko ok.

Dzięki za pomoc. Napiszę później jak tam moje poczynania i jakie są efekty.

https://forum.opel24.com/topic/33444-du%C5%BCe-spalanie-gazu/page/2/#findComment-46722

On: powiedział, że to nie jest kwestia kompa.. i nie ma sensu podłączać.

Skręcił trochę śrubką na reduktorze i powiedział że mam zatankować na innej stacji i trochę pojeździć, bo membrany w reduktorze jeszcze się muszą poukładać. Jeżeli dalej będzie tyle palił to mam podjechać to on tam wymyślił jakiś patent, że zamiast silniczka krokowego coś tam wstawi (tylko nie pamiętam już co)

hehee to przykład typowego "fachowca" - brak chęci sprawdzenia sterownika, regulowanie parownika na oko, "membrany muszą się poukładać" hahaa to u mnie chyba się układają od nowości bo od dawna mi sporo LPG pali, a ten patent zamiast krokowca to po prostu register czyli śruba - działać by działało ale żeby wywalać krokowca bo nie chce się dobrze sprawdzić instalacji... Im więcej takich fachowców tym więcej będzie postów na forach LPG

pozdrrr

https://forum.opel24.com/topic/33444-du%C5%BCe-spalanie-gazu/page/2/#findComment-46439

Gość owieczka65

Byłem u innego gazownika i też powiedział, że nie ma po co do kompa podłączać, bo chodzi dobrze, a Astra to jest samochód stworzony do gazu.. i jeżeli chce to mogę podłączyć, ale on by nie podłączał, bo jak samochód chodzi to się nie podłącza.

Też powiedział, że można by wymienić silniczek krokowy na register, bo to może silniczek za dużo gazu daje.. więc nic nie robiłem u niego tylko wróciłem do starego i za 20zł mi zamontował register i mam jeździć i zobaczyć czy spalanie będzie ok :/ a jak nie to mam wrócić ponownie..

https://forum.opel24.com/topic/33444-du%C5%BCe-spalanie-gazu/page/2/#findComment-45500