Gość Basss Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Witam ! Bardzo proszę o pomoc. Sprawa dotyczy usterki w samochodzie mojego Taty dzisiaj miałem dzień wolnego i postanowiłem mu pomóc ale sprawa mnie przerosła. Samochód z rana jak jest zimny zapala bardzo ładnie ale po chwili zanim jeszcze zrobi temperature gaśnie i nie daje się uruchomić. Gaśnie momentalnie tak jakby ktoś kluczyk przekręcił (nie zaczyna nim trząść ani dusić w momencie gaśnie)Wystarczy lekko go pchnąć albo pociągnąć i odpala bez problemu i jak silni jest ciepły pali i jeździ bez problemów. dzisiaj wyminiłem tylko kopułkę i palec rozdzielacza bo wydawał mi się podniszczony ale nie wiązałem z tą wymianaą wielkich nadzieji i tak też się stało objawy pozostały. Sprawdziłem też czy nie łapie gdzieś lewego powietrza ale wszystko jest ok! Jutro planuje kupić na złomie cewkę z modułem i podmienić (nie wiem czy dobrze kombinuje?)a może nie warto na złomie ile taka cewka z modułem w sklepie może kosztować? Pozdrawiam Sebastian zmieniłem tytuł/zbyszek670   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/33474-opel-astra-14-8v-silnik-po-uruchomieniu-po-chwili-ga%C5%9Bnie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiju2008 Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Ja miałem podobny problem z moja Atra F 1.4 GL 60KM. Sil;nik również gasł jednak w nieco innych okolicznościach. W każdym razie po dość długim kombinowaniu okazało sie, że jest to moduł zapłonowy. Jednak przestrzegam sie przed kupowaniem na szrocie, ponieważ u mnie była dość ciekawa syt. Mianowicie moduł był jedną z pierwszych rzeczy, którą sprawdziliśmy. Porzyczyłem używany moduł można powiedzieć , że ze szrotu i problem sie nie rozwiazał. Po jakis 2 tygodniach gdy sprawdziliśmy 10 innych rzeczy, kupiłem nowy moduł w sklepie i problem znikł. Okazało sie, że ten pożyczony nie działał i tylko nas zmylił. Nowy moduł oryginalny to ok 100zł. Ale w sumie lepiej sprawdzić najpierw czy to jest to a potem decydować sie na wymiane.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/33474-opel-astra-14-8v-silnik-po-uruchomieniu-po-chwili-ga%C5%9Bnie/#findComment-48866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Basss Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Miałś rację prawdopodobnie był to moduł zapłonowy gdzyż dzisiaj Ojciec odjechał rano bez problemów a wczraj zrobiłem podmiankę modułu zapłonowego razem z cewką (kupiłem na szrocie 40zł) całe szczęście był dobry bo tak jak piszesz jak by był tak samo uszkodzony to szukalibyśmy dalej - zawsze to ryzyko ale mam nadzieje że się udało i teraz będzie sobie śmigał bez kłopotów. dziękuje i pozdrawiam Sebastian   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/33474-opel-astra-14-8v-silnik-po-uruchomieniu-po-chwili-ga%C5%9Bnie/#findComment-48803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi