Gość lysy3333 Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Witam wszystkich. Chciałbym zapytać taką rzecz. Mam Opla Vectrę A 2.0 benzyna gaz 1991 rok. po odpaleniu rano (tylko kiedy jest zimny) kiedy jadę na dołkach nawet małych słyszę stukanie w zawieszeniu dosyć głośne.Głównie przednim. Po przejechaniu tak około 2 km stukanie praktycznie całkiem zanika.Chociaż teraz jak jest chłodniej to trzeba więcej przejechać. Co to może być? dwa razy u mechanika oglądałem zawieszenie i nic złego nie zobaczył. Amortyzatory też ok bo na przeglądzie by wyszło.Niedawno wymieniałem łącznik. Druga sprawa to podczas jazdy. Przeważnie jak się rozpędzam przed zmianą biegu z niższego na wyższy. Chociaż ostatnio tez podczas jazdy zaczyna się takie chrobotanie, bzyczenie nie wiem jak to dokładnie określić w przednich kołach. Czasem ustaje, ale ostatnio coraz częściej to się zdarza. Na pewno nie jest to wina skrzyni, bo jak wysprzęglam to nadal słychać. Może jakieś wibracje, ale to bardziej tak od Przednich kół słychać. Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam. Usunąłem Caps Lock z tytułu, proszę nie krzyczeć na forum/rafaln1   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/33478-stukanie-w-zawieszeniu-i-chrobotanie-podczas-jazdy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbyszek670 Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 po odpaleniu rano (tylko kiedy jest zimny) kiedy jadę na dołkach nawet małych słyszę stukanie w zawieszeniu dosyć głośne.Głównie przednim. Po przejechaniu tak około 2 km stukanie praktycznie całkiem zanika.Chociaż teraz jak jest chłodniej to trzeba więcej przejechać. Co to może być? dwa razy u mechanika oglądałem zawieszenie i nic złego nie zobaczył. Amortyzatory też ok bo na przeglądzie by wyszło.Niedawno wymieniałem łącznik. Takie odgłosy to wydają własnie amorki, czym zimniej na dworze tym dłuższą drogę trzeba przejechać aby ucichły (tłumiły)   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/33478-stukanie-w-zawieszeniu-i-chrobotanie-podczas-jazdy/#findComment-49061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi