Skocz do zawartości

Jakie głośniki do przednich drzwi? ASTRA G sportive.

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego - djmatti91.

Ja wszystko rozumiem, tylko że chciałbym posłuchać troszeczkę głośniej muzyki bez charczenia z odrobiną większego basu. Nie oszukujmy się, ale zawsze rozchodzi się o gotówkę, a że u mnie krucho to pytam się na forum jak to zrobić w miarę tanim kosztem.

Jest tych głośników i firm od choler.......y , może kupił ktoś sobie głośniki Manty czy coś podobnego i jest zadowolony.

Ty owszem widzę interesujesz się tymi sprawami, ale bez przesady żebyś proponował mi na przykład głośniki 16,5cm za 500zł. Nie tędy droga, jeżeli dysponowałbym taką gotówką nie zawracałbym głowy na forum. :)

prawda taka ze za dobry dzwiek i bass trzeba dac min 250zł. Systemy odseparowane tj. Hertz, Helix czy Powerbass. Bo do 150zł nie ma sensu inwestowac bo czesto okazuje się ze gra to jak oplowska seria. Bo nie oszukujmy sie ale ople jak na fabryczne audio to nie sa zle na tle konkurencji szczegolnie jesli mowimy o starszych egzemplarzach, teraz to juz sie zmienilo i inne marki tez maja dobra serie.

dobra ale wracajac do wymiany glosników :) te 300 jednak trzeba wydac na sam przód, a jeśli nie to zostaje jeszcze opcja taka ze zostawiasz całkowicie serie ale musisz ja wygluszyc i do tego skrzynia basowa do 350zł ze wzmacniaczem (25cm). Ja tak mam i jestem zadowolony tylko mam skrzynke 30cm jbl'a i wzmacniacz blaupunkta do tego za calosc dalem 320zł (uzywane) do tego kable 50zł.

a no właśnie samiusieńska prawda

lalunia, wygłusz najpierw drzwi, możliwe, że seria zagra dobrze, ponadto fabryczne radio nigdy nie odda wystarczającej mocy, jak kupisz mocne głośniki nie będziesz miał czym je zasilić. Ważne są też kable, do opla wkładają cieniutkie kable, ja pociągnąłem u siebie grubsze kable i zauważyłem , że dźwięk się ustabilizował ciut. Jeżeli Cię na dzień dzisiejszy na to nie stać, to zostaw to w na razie cholerę, bo pokazujesz nam głośniki z allegro, które tylko ładnie wyglądają i naprawdę szkoda kasy na nie. Jak będziesz miał kasę to można coś wymyślić, bez kasy tylko pogorszysz sprawę a przy okazji wydasz niepotrzebnie kasę

Pozdro

usunąłem zbędny cytat/Kacper

Koledzy.

Sugerując się Waszymi wypowiedziami, chciałem zabrać się za wygłuszenie drzwi. Ale mam jeszcze jedno pytanie?

Jeżeli chodzi o wygłuszenie poszycia zewnętrznego tego co się styka z tapicerką, nie ma problemu, maty bitumiczne dobre dojście! A co myślicie , żeby pokryć blachę drzwi za poszyciem gdzie dojście jest trudne tym środkiem

http://moto.allegro.pl/nownosc-mata-bitumiczna-masa-w-spray-aerozol-i1231573858.html

Jak myślicie zda egzamin, czy to ściema jeżeli chodzi o wygłuszenie?

http://vkp.pl/index.php/advices/pokaz/75 - tak sie wyglusza drzwi na przykladzie vectry. Takim czyms w sprayu nic nie zdzialasz

No dobrze, a co powiecie o tym, znalazłem ten wątek z jednych manuali o rozbieraniu tapicerki. Cytuję:

"Po zdjęciu tapicerki musimy odkleić folię, która zabezpiecza nam przed wilgocią. Ja zerwałem całą ponieważ będę kład maty do wygłuszenia drzwi

Ciekawostka :) Jeśli ktoś zabiera się za drzwi przednie folia musi zostać ponownie przyklejona na drzwi.

Jest ona odpowiedzialna za poprawne działanie sterownika lub jak kto woli sensora od poduszek powietrznych

w siedzeniach (działa

on na zasadzie utworzenia się podciśnienia w drzwiach po uderzeniu przez inny samochód lub itp.)"

Przecież jak wykleję matami to tą folię mogę sobie wsadzić......w :) Czy to oznacza, że prawdopodobnie poduszki w fotelach nie będą działały?

Dołączona grafika

to taka folia, ja to w cholere zerwałem. Nie wiem co to am wspolnego z poduszkami powietrznymi :) taka folia to taki pic zeby ladnie wyglądało itp. Gdyby nam cos sie popsulo np z zamkiem to musimy ja zrywac tak czy siak

;):beer:

Ta folia zabezpiecza przede wszystkim tapicerkę drzwi, przed wodą która dostaje się do wnętrza drzwi spływając po szybie. Oraz przed przedostawaniem się tej wody do wnętrza auta.

ja jak sciagalem boczki do wygluszenia to jedna folia byla potargana i nic nie przeciekalo, zerwalem je i zamiast tego jest teraz wygluszenie i tez nic nie przecieka.

Widziałem już kilka razy że potrafi przeciekać tędy woda i to nie tylko w Oplach . Są nawet tematy na forum o pojawiającej się wodzie , która pojawia się na progach.