Skocz do zawartości

Jakie głośniki do przednich drzwi? ASTRA G sportive.

Rekomendowane odpowiedzi

naprawialem dzis zamek wiec musialm zdjac boczki i wyciasc kawalek wygluszenia i nie zauwazylem zeby tam stala woda albo zeby wogule była.

Gdzieś czytałem, że do wygłuszenia bardzo dobre są maty dekarskie. Ok, tylko powiedzcie jak długo w samochodzie będzie utrzymywał się smród tych mat?

O właśnie! o takie coś mi chodzi, widziałem w sklepie za 60zł, ale to śmier...... :spoko:

nic nie czuć w samochodzie? Obawiam się, że jak przygrzeje to może zapach być wyczuwalny w środku i to nieźle?

I jeszcze jedno! Po co daje się dystanse, skoro elegancko wytłumi się drzwi to po co dystans, a i co to za różnica dystans z plastiku, a MDF-u. Przecież jeden i drugi oddali "jeżeli o to chodzi" głośnik od blachy? :beer:

Ja tam nie czuje zadnego smrodu. A dystanse z mdfu lepiej jakby to pwoiedziesz prznosza dźwiek. Nie wiem jak to wytlumaczyc ale jkabyn to powiedziec, mdf jest miekki i nie bierze na siebie bassu i nie wprowadza dystansu w drgania. Ale ja mam orginalne i jest ok.

No dobrze! Maty i dystanse z Mdf zamówione. Jaja to były dzisiaj, przeciągnąć przewód jak mały palec od akumulatora (zero otworów) ale zakończone sukcesem! :)

Jeszcze mam jedno pytanie do fachowców? Plusowy i minusowy kabel pociągnięty, wygłuszenie i dystanse niedługo. Czy muszę ciągnąć jeszcze dodatkowo grubsze kable do głośników (zostajemy przy głośnikach oryginalnych) ?

Zostajesz przy oryginalnych głośnikach, na razie dobrze wygłusz, kable możesz zostawić, jeżeli masz pojęcie o kabelkomanii i chęć to polecam kupić grubsze kable choćby na zaś.

do czego ten plusowy i minusowy kabel z aku ??

Jak do czego? W poprzednim aucie miałem to samo ........ radio miało za mało prądu na tych cienkich oryginalnych kabelkach. Jak robiłem głośniej to migało jak choinka, a na grubych kablach mogę dawać ful i nawet nie mrugnie!

Jak do czego? W poprzednim aucie miałem to samo ........ radio miało za mało prądu na tych cienkich oryginalnych kabelkach. Jak robiłem głośniej to migało jak choinka, a na grubych kablach mogę dawać ful i nawet nie mrugnie!

Pytam się bo wcześniej nic nie mówiłeś, że będziesz ciągnąć kable. Ja przy kompletowaniu CarAudio nawet nie myślałem o podłączeniu pod stare kable, od razy kupiłem 1,5m czerwonego i czarnego i ciach pod kostkę do radia :wino:

No i problem!

Pociągnięte grube kable, a radio dalej przygasa jakby nie dostawało prądu? :wino:

I co mnie jeszcze dziwi dlaczego radio gaśnie przy odpaleniu samochodu :wino: przy takich kablach prosto z akumulatora i gaśnie??? Moim zdaniem jest coś nie tak? Może ktoś wie o co chodzi?

W poprzednim samochodzie jak były pociągnięte grubsze kable radio nie przygasało, ani nie gasło?