Skocz do zawartości

Jakie głośniki do przednich drzwi? ASTRA G sportive.

Rekomendowane odpowiedzi

No i problem!

Pociągnięte grube kable, a radio dalej przygasa jakby nie dostawało prądu? :wino:

I co mnie jeszcze dziwi dlaczego radio gaśnie przy odpaleniu samochodu :wino: przy takich kablach prosto z akumulatora i gaśnie??? Moim zdaniem jest coś nie tak? Może ktoś wie o co chodzi?

W poprzednim samochodzie jak były pociągnięte grubsze kable radio nie przygasało, ani nie gasło?

Ja mam tak samo, przy odpalaniu radio się wyłącza/włącza, a co do przygasania, to radio przygasa zarówno na włączonym silniku i na wyłączonym ??

Nie będę zakładał nowego tematu, żeby nie zaśmiecać!

Mam kolejny drażniący temat. Czy to normalne aby radio po wyłączeniu dalej podawało prąd na USB (wiem bo posiadam pendraiv-a z diodą, która oświetla cały schowek) Radio to ALPINE CDE-9880R. Kumpel ma Pioneera i ten sam pedraiv po wyłączeniu radia gaśnie?

Mam coś źle podłączone, czy radio walnięte od nowości, a może ALPINE tak mają? Jest to problem ponieważ dziwnie opuszczać samochód wiedząc, że coś się tam "pali" :wino:

I co do przygasania radia! Tylko na wyłączonym silniku przygasa, ale to i tak dziwne kabel prosto z akumulatora. To ile te alpiny żłopią prądu, że akumulator im za mało? :D

Nie będę zakładał nowego

tematu, żeby nie zaśmiecać!

Mam kolejny drażniący temat. Czy to normalne aby radio po wyłączeniu dalej podawało prąd na USB (wiem bo posiadam pendraiv-a z diodą, która oświetla cały schowek) Radio to ALPINE CDE-9880R. Kumpel ma Pioneera i ten sam pedraiv po wyłączeniu radia gaśnie?

Mam coś źle podłączone, czy radio walnięte od nowości, a może ALPINE tak mają? Jest to problem ponieważ dziwnie opuszczać samochód wiedząc, że coś się tam "pali" :/

Mówiąc szczerze, Alpinka to dla mnie lider wśród car audio i nie wierzę, żeby pendrive po wyłączeniu radia nadal świecił. Posiadam radio JVC KD-G721 i po wyłączeniu radia (przytrzymanie kółka) świeci tylko obramowania kółka (bardzo stłumione), a po wyjęciu panelu automatycznie gaśnie wszystko

I co do przygasania radia! Tylko na wyłączonym silniku przygasa, ale to i tak dziwne kabel prosto z akumulatora. To ile te alpiny żłopią prądu, że akumulator im za mało? :)

dlatego zadałem to pytanie, może stary akumulator, jak z ładowaniem

A powiedz mi przygasa tylko jak głośniej słuchasz czy zawsze

Wychodzi na to, że radio jest zbyt obciążone i przygasa. Myślę, że z tym radiem coś jest

Akumulator roczny z trzyletnią gwarancją, radio miga jak choinka jeżeli dam głośniej, ale dzisiaj sprawdziłem tylko na wyłączonym silniku?

Ale co myślicie? oddać radio na gwarancji i powiedzieć, że mi pendraiv świeci po wyłączeniu radia? Nie wyjdę na idiotę?

Akumulator roczny z trzyletnią gwarancją, radio miga jak choinka jeżeli dam głośniej, ale dzisiaj sprawdziłem tylko na wyłączonym silniku?

Ale co myślicie? oddać radio na gwarancji i powiedzieć, że mi pendraiv świeci po wyłączeniu radia? Nie wyjdę na idiotę?

może być coś z końcówkami mocy, kiedyś we wzmacniaczu domowym miałem powypalane tranzystory i też mrygał jak choinka w rytm basu. Jeżeli radio jest na gwarancji to skorzystaj z tego póki jest.

A jeszcze jedno pytanko?

Czym różnią się APP BOLL MATY WYGŁUSZAJĄCE BITUMICZNE twarde od miękkich. Czy różnica jest tylko w trudności położenia?

ja osobiście wolałbym wygłuszyć dekarką niż matami APP

No dobrze poszycie, między blachą a boczkiem tapicerki rozumiem matą dekarską, uszczelnię wszystkie dziury. OK.

Ale po co w takim razie obklejać blachę za tym poszyciem skoro mata dekarska jest miękka i czy ona usztywni taki płat blachy? Czy chodzi o to aby dźwięk (bass) nie uderzał prosto w blachę:neutral: Czy o to chodzi?

wyklejasz blache wewnatrz drzwi i tą od tapicerki tylko z jednej strony, wszystkie otwory muszą byc zaklejone. jeżeli zrobisz to dobrze taśmą dekarska to zagra tak samo jak na specjalnych matach, a maty BOLL i APP te twardsze pękają pod wplywem niskich temperatur