Skocz do zawartości

Jakie głośniki do przednich drzwi? ASTRA G sportive.

Rekomendowane odpowiedzi

wyklejasz blache wewnatrz drzwi i tą od tapicerki tylko z jednej strony, wszystkie otwory muszą byc zaklejone. jeżeli zrobisz to dobrze taśmą dekarska to zagra tak samo jak na specjalnych matach, a maty BOLL i APP te twardsze pękają pod wplywem niskich temperatur

kolego, jeszcze doradź którą matą jest lepiej oklejać 10cm, 15cm, czy jeszcze szerszą? chodzi którą będzie łatwiej manewrować?

najtaniej wyjdzie szerokościa 30cm. zresztą zawsze mozna sobie dociąć odpowiedni kawałek do miejsc trudniej dostępnych. w rolce masz 10m długości, myśle że spokojnie starczy 1 rolka. z dekarki to polecam tytana lub soudala, jakbyś jednak zdecydował się APP to kup te miększe maty. zresztą tak jak pisałem różnicy miedzy dekarką a nawet matami STP nie usłyszysz

Witam fachowców. !

Wczoraj zabrałem się za rozbiórkę drzwi. I tu :)

Dlaczego nikt nie podpowiedział, że jak kupuje się dystanse to automatycznie trzeba wydać kasę na nowe głośniki, przecież tych oryginalnych nie idzie przykręcić do tych dystansów, ponieważ zalane są w dystansie plastikowym. To po pierwsze. A po drugie......

Kupiłem dystanse dedykowane do opla astry G, gdyż takiego posiadam i co się okazuje, że te zakupione z MDF-u są cieńsze niż te oryginalne plastikowe więc co za tym idzie, dźwięk z głośnika najpierw "walnie" sobie po tapicerce? Ale sens ? ;)

A nad wygłuszeniem też się bardzo poważnie zastanawiam? Dlaczego? Ponieważ nie wiem ile zyskam na wywaleniu i teraz opis ...... bardzo ale to bardzo szczelnie obklejonych bardzo grubą oryginalną folią drzwi. Co innego jakby była to jakaś stara cieniutka odklejająca się folia, albo byłoby jej brak?

Takie moje małe spostrzeżenia. :(

Minęło tyle dni i nikt mi nie "pojechał" :P

Sprawdza się powiedzenie ....... "prawda w oczy kole"

Ale nic, dzięki za rady, dystanse poczekają aż oryginalne głośniki pójdą z dymem przy mojej Alpince. Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...

Witam po długiej przerwie!

Tyle czasu i nikt się nie ustosunkował do mojej wypowiedzi? Jestem załamany :beer:

Panowie kupiłem dystanse i leżą w garażu. Czyżby wszyscy mieli walone astry i ich drzwi nie posiadały folii, moja jest naprawdę gruba i bardzo szczelnie oklejona, aż szkoda odrywać. No chyba że napiszecie że różnica jest potężna w zerwaniu folii 1mm i daniu maty 2mm.

Gość djmatti91

Dawno tu nie zagladalem.

Ta folia to lipa. Poprostu jest bo jest, zeby glupio nie wyglądało. Ja tam ja zerwałem, wygluszyłem drzwi i jest ok. Folia nie jest sztywna, wiec wchodzi w drgania. A mata jest ciężka i sztywna a ten 1mm roznicy to duzo w niektorych dziedzinach. Zrywaj folie i dawaj te maty czy co tam masz. A dystanse to orginalnych nie zerwiesz. Ja mam wszytko na orginalnych dystansach i kablach i jest cacy.

• 2 lata później...

Witajcie mam Opla Astre F Classic i chce zmienic glosniki na przodzie w dzwiach zastanawiam sie nad 3 modelami Alpine SXE-1750S, Helix Dark Blue DB 6.1 albo Blaupunkt BGx 663. Jakie byscie najbardziej polecali??