Skocz do zawartości

odpala ale nie jedzie (dodatkowo slychacz szum z tlumika)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

zamiast kata. mój kolega ma tak zrobione i nic się nie czepiają, tyle, że robił przegląd na zaprzyjaźnionej stacji kontroli :D

CHESTER,rozetnij kata i wstaw rurę ,po czym zaspawaj go z powrotem.

Na przeglądzie będziesz mial spokój.Oczywiscie wydawany głos będzie bardziej basowo-metaliczny,ale wielu o to chodzi,żeby tak było.

Ostatnio kumpel kupił strumienice o wyglądzie kata.

Nie wiem jak wygląda środkowy,ale przed poskładaniem wszystkiego upewnij się,czy nie ma w nim śmieci.

Praktycznie to kata mozesz sprzedać za parę stów w Poznaniu na giełdzie,a za to kupisz co uważasz za stosowne.Nie wiem,czy te bebechy co się wykruszyły nie obnizaja ceny,musiałbys się zorientować .

Gość Anonymous

witam dzisiaj zamontoalem kat (pusty w srodku) nowy srodkowy, npwy koncowy

sytuacja wyglada tak :

dzwiek slychacz basowe burczenie

osiagi wydaje mi sie ze go troche przymulilo (moze dlatego ze slyszalem ze jak sie wybebeszy kata to spada spalanie i wzrastaja nieco osiagi :oops: )

pytanie:

czy to ze kat jest pusty ma wplyw na osiagi spalanie bo podobno sonda lambda wtedy wariuje i jest wrecz przeciwnie ?

Gość Anonymous

jakbyś miał 2 sondy- jedną przed a drugą za katalizatorem wtedy by były cyrki a w twoim silniku nie masz się szym przejmować

Gość Anonymous

uff to dobrze

a co z tymi osiagami i spalaniem?

ja u siebie kata mam jeszcze więc nic na ten temat nie wiem. u kumpla co ma rurke zamiast kata osiągi się nie zmieniły-tak mi powiedział, tylko trochę źle zrobił lączenie i słychać ciche pierdzenie jak silnik chodzi

ja użytkuję asterkę z pustym katem juz okolo jednego roku i wszystko jest ok, spalanie w normie a osiagi takie same, jedynie ten metaliczny dzwiek jak w pustej puszcze. :oops: