Gość andy13 Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Witam. Generalnie naprawiam telefony, ale po różnych przeżyciach z mechanikami postanowiłem poradzić się najpierw na forum potem zdecydować czy robić samemu czy oddać na serwis. Piszę co mnie boli: 1.spalił mi sie silnik od tylnej wycieraczki-prosze o metodę demontażu jej. 2.pali się kontrolka poduszki fotela kierowcy-wyłanczana na kompie za jakiś czas zapala się znowu-naprawa wg. elektryka 300 zł(podobno zwarcie w fotelu pokazuje 7V), -czy można ją odlączyć lub jak ją naprawić. 3.wczoraj auto przestalo reagowac na pedał gazu, pali sie pomarańczowa kontrolka i jadę na 1000 obr. , restarcie silnika obroty chwilę chodza normalnie potem problem powraca,jak wciskam przycisk do zmiany biegow słychać "pyknięcie", uprzedzę że nie byłem na kom. jeśli ktos ma program Stdiag na usb to z chęcią skorzystam i napiszę co zczytam. 4. Jeśli możecie polecic warsztat w Gorzowie Wlkp. to też poproszę o info. Chyba wystarczy -proszę o odpowiedzi.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/34122-tryb-awaryjny-w-automacie-i-par%C4%99-innych-rzeczy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andy13 Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Cóż , odzew praktycznie żaden . Napiszę co sie dowiedziałem , może to komuś pomoże. 1.-wycieraczki -nie warto się męczyć, podjechać do kogoś kto ma "sprzęt" -ściągnie za darom lub za symboliczną opłatę. 2.kontrolka poduszki -zwarcie na kablach w fotelu. 3.tu walka cały czas traw:-), wychodzi że czujnik pedału przyspieszenia do wymiany. Temat zamykam .   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/34122-tryb-awaryjny-w-automacie-i-par%C4%99-innych-rzeczy/#findComment-42293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi