Gość mareks4 Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Witam.Jestem posiadaczem opla astry 2 1,7 dti wersji z klimatronikiem.Po krótce opiszę problem z klimatyzacją,Przed zakupem samochodu miałem zapaloną kontrolkę samocód z kluczykiem.Podłączono komputer i stwierdzono nieprawidłowy sygnał z przepływomierza oraz za wysokie ciśnienie w układzie klimatyzacji.Wiem że samochód stał około trzech miesięcy nieużytkowany.Kontrolka zapalała sie odrazu po uruchmieniu silnika.po wykasowaniu błędów i ponownym uruchomieniu silnika po ok 3 s znowu błąd za wysokoie ciśnienie w układzie klimatyazcji i tylko ten jeden.W miraę upływu czasu i powolnym odmulaniu samochodu po długim okresie nieużytkowania kontrolka potrafiła w czasie jazdy zgasnąć i wszysko działało jak należy,ale nakrótko,wyłączenie silnika ponowne załączenie i klapa.Teraz zauważyłem że z rana jak jest niska temperatura około 0 po uruchomieniu silnika jest wszystko ok do czasu jak silnik osiąga temp.roboczą,Jak osiągnie temp roboczą znowu kontrolka klucz i samochód i klima niedziała.Może ktoś z Was forumowiczów wie co może być przyczyną takiego stanu.Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/34285-kilmatronik-problem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbyszek670 Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Jak osiągnie temp roboczą znowu kontrolka klucz i samochód i klima niedziała.Może ktoś z Was forumowiczów wie co może być przyczyną takiego stanu.PozdrawiamA byłeś sprawdzić co z tym za wysokim ciśnieniem .Wiem że samochód stał około trzech miesięcy nieużytkowany.Kontrolka zapalała sie odrazu po uruchmieniu silnika.po wykasowaniu błędów i ponownym uruchomieniu silnika po ok 3 s znowu błąd za wysokoie ciśnienie w układzie klimatyazcji i tylko ten jeden.I z tym problemem bym pojechał najpierw do klimaciarza.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/34285-kilmatronik-problem/#findComment-40928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi