Gość Anonymous Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Panowie zawsze jest tak-dmc przyczepy nie maże być większe niż masa własna pojazdu.Pomimo że diagnosci na stacji np.przy pierwszym przegladzie auta z zagranicy piszą inaczej.Swego czasu dokładnie to przerabiałem temat gdy kupiłem większą przyczepę o wadze 850 i dmc1050 a jezdziłem corsą szybciutko zmieniłem na wectrę o masie własnej 1100kg.Jeszcze jedno=w polsce liczy się masa auta a np, w niemczech to jaką mozesz ciągnąc przyczepę zalezy od masy i mocy auta.ALE NIE MOZE cię gliniarz ukarac jesli dmc przyczepy nie przekracza masy własnej twojego auta [ Dodano: Pon Cze 18, 2007 07:07 ] nigdy dmc przyczepy nie moze przekroczyc masy własnej pojazdu=i to jest najwazniejsze   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/3429-dopuszczalna-masa-ca%C5%82kowita-holowanej-przyczepy/page/2/#findComment-327126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi