Skocz do zawartości

Przeciek , nieszczelność,woda pod tapicerką opel astra 2

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co wstępnie oglądałem to uszczelka wygląda w porządku.Ale skądś te kałuże pod tapicerką z przodu się wzięły.Skoro nie dołem , nie drzwiami ,nie nagrzewnicą to stawiam właśnie na szybę.Dodam, że z tyłu dywaniki są suche.Może górą przez relingi po słupkach przednich czy ta opcja odpada?

Co do uszczelniacza butylowego to czy mógł byś mi coś więcej wyjaśnić na ten temat

Uszczelniacz butylowy jest stosowany do uszczelniania połączeń które mogą być w przyszłości rozłączane gdyż nigdy nie twardnieje i zachowuje swoją konsystencję przez bardzo długi okres czasu.

W motoryzacji jest stosowany np. przy uszczelnianiu szyb montowanych starą metodą tj na uszczelkę.(np. Skoda Felicja bez tego na 99% będzie przeciekać) Przy montażu szyberdachów do uszczelnienia połączenia między karoserią a nowym szyberdachem.

Do uszczelniania paneli podszybia ( stosowany często zastępczo w Fordzie Focusie).

Często też stosowany do przyklejania foli ochronnej w drzwiach samochodów.

Silikon ma tą wadę że jeśli powierzchnia będzie wilgotna ( a tak może być w przypadku nieszczelnej szyby, że w zakamarkach zostało troszkę wody) nie przyklei się.

Jeśli jedna przyklei się to w przyszłości będzie trudno usunąć jego pozostałości.

Aby nie reklamować konkretnej marki wpisz w Google: uszczelniacz butylowy.

Do pracy z nim dobrze zaopatrzyć się w kilka par rękawiczek jednorazowych.

Znalazłem nieszczelność lało się jednak dołem.Nie ma tylko 2 korków spustowych z przodu jak myślałem a łącznie jest ich 10 . Wszystkie zostały wyjęte, oczyszczone, i uszczelnione ponownie.Dzięki za wszystkie podpowiedzi.Temat uważam za zamknięty :cry: