Gość Pawel1924 Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Witam, mam problem. W mojej astrze przepalają się żarówki mijania po ok 1 miesiącu. Na początku przepaliła mi się prawa żarówka to wymieniłem na nową (firmy hella), po jakimś czasie przepaliła się lewa to wymieniłem na nową (hella), później przepaliła się znowu prawa.... To kupiłem obie nowe i wstawiłem. (hella) Teraz tak, zauważyłem że podczas dodawania gaz żarówki świecą jaśniej, a gdy dodam gazu i przy około 2000obr (w momencie kiedy turbo zaczyna mocniej kręcić) żarówki świecą jeszcze jaśniej. Jest taki mały błysk nawet. W między czasie popsuł się alternator i zostały wymienione diody. To że żarówki zwiększają swoje świecenie (nie wiem jak to napisać), było przed wymianą jak i po niej. Co może być nie tak? A i przepalają się tylko światła mijania.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/34754-astra-ii-17-dti-przepalaj%C4%85-si%C4%99-%C5%BCar%C3%B3wki-i-nie-r%C3%B3wno-%C5%9Bwiec%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukas715 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Sprawdzałeś napięcie ładowania na akumulatorze na wolnych i na wysokich obrotach? powinno być ok 14,5V, na kostkach przy świecących żarówkach powinno być najlepiej 13,2 ale jest znacznie więcej bo ok 13,8 przynajmniej ja tak mam. Ważne jest też czy lampa się nie poluzowała, ciśnienie w oponach no i czy drgania od silnika nie przenoszą się na karoserie. Nie polecam zamykania maski na włączonych światłach. Jeśli chodzi o żarówki wymienia się parami dłużej poświecą i jednakowo jasno. Też mam hella (już drugi komplet) i wytrzymują około roku czasu.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/34754-astra-ii-17-dti-przepalaj%C4%85-si%C4%99-%C5%BCar%C3%B3wki-i-nie-r%C3%B3wno-%C5%9Bwiec%C4%85/#findComment-36539 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi