Skocz do zawartości

Oryginalne tylne plastikowe nadkola w astzre G nie istnieją

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

W Aso powiedzili mi że tylne nadkola do astr G 5-drzwiowej nie istnieją, po prostu ich nie ma, chyba nigdy ich nie produkowali, sa tylko przednie. Wiem ze są zamienniki do tyłu.

Czy ktokolwiek ma fabryczne tylne nadkola?

Czy przednie fabryczne sa na jakieś spinki czy trzeba tak jak przy zamiennikach wiercić otwory (o ile przy zamiennikach trzeba)?

Pozdrawiam.

https://forum.opel24.com/topic/34811-oryginalne-tylne-plastikowe-nadkola-w-astzre-g-nie-istniej%C4%85/

To znaczy, że te nakładki z tyłu wystarczą (zdaje się mam je fabrycznie zamontowane bo gdzieś jakieś takie przykrótkawe plastkikowe kawałki widziałem, tylko nie pamiętam czy z przodu czy z tyłu, a może i tu i tu)? Wydaje mi się, że reszta nadkola jest bombarowana kamykami i solą.

Te przednie oryginalne jak widziałem na zdjęciu to też są śmiesznie zrobione - do połowy jest cieniutki pasek plastiku i dopiero druga część jest szersza. W innych samochodach jest to inaczej skonstruowane - całe nadkole jest osłonięte plastikiem porządnie.

Zaglądnąłem dziś dokładnie za koło i tak:

Z przodu mam takie nadkola plastikowe kształtem zbliżone do tych na zdjęciu, z tym ze na zdjęciu są zamienniki a ja mam fabryczne, a więc są one szerokie tylko w przedniej czesci a wtylnej taki paseczek, to jakies nieporozumienie, bo niby jak to ma chronić cale nadkole?:

http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/12/91/87/02/1291870252

Z tyłu natopiast dopatzrylem sie w tylnej czesci jakiegoś płata plastikowego, za to w przedniej czesci tylnego nadkola wyraznie widać już brak fabrycznego "baranka" na blasze, czy zatem ta strona po prostu jest do zjedzenia przez sól?

• 1 miesiąc temu...
Gość daricek21

Witam:)

potrzebna mi pomoc odnośnie nadkoli do astry G. Tak jak kolega chcę zabezpieczyć swoje autko;) Może ktoś wie jakie nadkola będą pasowały do mojej bertone? Pytałem o zamienniki i zaproponowali mi nadkola od astry II:/ czy będą pasować? czy powinienem kupić od calibry np.? :piwo:

Gość robertnet

Może ktoś wie jakie nadkola będą pasowały do mojej bertone? Pytałem o zamienniki i zaproponowali mi nadkola od astry II:/ czy będą pasować? czy powinienem kupić od calibry np.?

któe nadkole, przód, tył??

z jakim silnikiem bertone? bo nadkola różną się w wersjach silnikowych, jesli chodzi o przednie

Gość robertnet

jeśli chodzi o nadkola to trochę bałagan jest w EPC, i coś z numerami pokręcone.

A nie chce strzelać, choć wg mnie przód powinno pasować od zwykłej astry, a tył powinien być taki jak w sedanie .

Jak masz blisko ASO to jedz i pokaz palcem na rysuknach EPC co chcesz i niech sie martwią

jest temat na astracoupe o nadkolach, ale jesli nie jesteś tam zarejestrowany to nie będziesz miał dostępu do tego tematu.