Gość Anonymous Opublikowano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 zdejmij ujemna kleme z akumulatora na okolo 10-15 minut. kody bledow oraz ustawienia kompa zostana wymazane z pamieci. przez pierwsze kilometry komputer nauczy sie na nowo wszystkich parametrow i ustawi sie tak jak powinien. jesli znowu wystapia bledy kody wywali na nowo.. Zapytałem się o to celowo, bo myślałem że masz jakiś sposób na te błędy jakiego nie znam. W X20XEV jest, tak że błąd się nie zapisze jeśli był jednorazowy. Zdejmowanie klem z akumalatora nic nie daje - sprawdzałem. Natomiast jeśli błąd się powtarza i odpalisz auto 25 razy z tym błędem to na stałe zapisze się w kompe... Jeśli zniknie po takiej sytuacji, to musisz odpalić 25 razy auto bez tego błędu, żeby komp go zresetował i nie poakazywał tego błędu... [ Dodano: Czw Sty 12, 2006 7:50 pm ] No i problem się rozwiązał Przed chwilą odebrałem Cali od mechanika. Przeczyścił krokowca, przepustnice i przepływomierz. Mechanior mi powiedział, że te rzeczy były strasznie zabrudzone. Co do czujnika temp. cieczy chłodzącej, to kabel był zzieleniały (tak mi chyba mechanior powiedział). Obciął kawałek i dopiął do czujnika. Już jest wszystko ok. Nawet zdaja mi się, że Cali się lepiej zbiera. Jakby "odżyła" - lepiej się wkręca na obroty. Dzięki za rady:) Pozdrawiam!   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/35-co-si%C4%99-dzieje-kody-15-56/page/2/#findComment-368380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi