Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jak w temacie. Zaczęło się od tego, że wytarły mi się (prawdopodobnie) szczotki w alternatorze (podczas jazdy parę razy zapaliła mi się kontrolka od akumulatora, następnego dnia paliła się non stop). Po przejechaniu ok. 2km zostawiłem autko na parkingu. Po jakimś czasie chciałem je otworzyć z pilota, ale nie dałem rady. Otworzyłem kluczykiem i zamknąłem w ten sam sposób. Zadziałał CZ i zamknęły mi się wszystkie drzwi. Gdy próbowałem otworzyć go ponownie po paru godzinach, nie dałem rady obrócić kluczyka. Próbowałem we wszystkich zamkach, ale nic z tego... Dodam jeszcze, że przez cały czas świeci się kontrolka od akumulatora. Oczywiście światła i zapłon są wyłączone. Jest jakiś sposób żeby autko otworzyć bez wybijania szyby?

https://forum.opel24.com/topic/35424-nie-mog%C4%99-otworzy%C4%87-auta-problem-z-cz-astra-f-16i-94-5-drz/

Gość zbyszek670

Jest jakiś sposób żeby autko otworzyć bez wybijania szyby?

Spróbuj odłączyć akumulator może się otworzy.

no widze ze niezly z ciebie medrca

jak ma podladowac aku jak nawet drzwi nie moze otworzyc to co dopiero dostac sie pd maska

tez trzeba za linka pociagnac od srodka...

Gość zbyszek670

żeby odłączyć akumulator muszę otworzyć maskę, a dźwignia od niej jest w środku.

O rzesz ...... faktycznie :D

probowales przez bagaznik

nie wiem jak u ciebie aleu mnei w kombi bylo tak ze na wlozonym kluczyku mozna bylo otworzyc klapa - wciskajac zamek i nie wyciagajac kluczyka (pozycja na pol obrotu) - wtedy nie reagowla centralny

moze akurat sie uda...

próbowałem z bagażnikiem, ale zamek nawet nie drgnie. A może ktoś wie czemu cały czas świeci się ta kontrolka od akumulatora?

• 1 miesiąc temu...

Dzisiaj mam ten sam problem tylko ja rozładowałem aku poprzez podłaczanie radia i częste przekręcanie kluczyka w stacyjce ale centralny zamknął zamki a gdy chciałem otworzyć auto żeby wyciągnąć aku do ładowania już nie otwiera dżwi ??? Proszę o pomoc ???

Poradziłem sobie z tym problemem udało mi się śrubowkrętem przez szczelinę w grilu otworzyć maskę i odłaczyłem akumulator po naładowaniu centralny będzie działał bez zarzutów :beer: a najpierw chciałem podpiąć przewód z drugiego akumulatora pod rozrusznik i wtęczas bym otworzył centralny :beer:

scaliłem posty,reg.O24 &5.4./zbyszek670