Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Arthuro1987

Witam, jestem tutaj świeżutki. Trafiłem tutaj na to forum przez przypadek, ponieważ szukałem w necie pomocy. Mam problem z elektryką, posiadam Astre '92 1.4 benzyna hatchback. Kupiłem ją z pewną usterką, otóż nie pokazuje mi ani temperatury płynu chłodzącego ani poziomu paliwa, na desce nie pali się żadna kontrolka podczas zapłonu. Brzęczyk od świateł jest wyjęty ponieważ w trakcie jazdy zachowuje sie tak jakby silnik był wyłączony. Po odopaleniu samochodu po jakimś czasie zapala mi się kontrolka ładowania, zauważyłem również, że jak otworzę schowek w czasie jazdy to kontrolka ładowania zaczyna świecić mocniej. Proszę o jakąś pomoc, może ktoś zna jakiegoś dobrego i w miarę taniego elektryka? Mieszkam w Zieloncę w okolicach Warszawy.

zmieniłem tytuł/zbyszek670

https://forum.opel24.com/topic/35848-astra-f-problem-z-elektryk%C4%85-zestawu-wska%C5%BAnik%C3%B3w/

z taka dyskoteka to bedzie niezla zabawa

jak zobaczy to jakis mechanik to ci powie ze to szukania na kilka godzin...

a za kazda godzina trzeba zaplacic

ja bym na twoim miejscu zaczalod podstaw

sprawdzic jak z ladowaniem...

Ale jeżeli samochód normalnie odpala i jeździ, oraz ma sprawne oświetlenie zewnętrzne (bo nie pisze aby było inaczej) to z ładowaniem chyba będzie wszystko ok? W przeciwnym wypadku wykończyłby akumulator i koniec jazdy.

Ja bym dodatkowo rzucił okiem na zegary od tyłu, czy nie widać jakichś przeróbek bądź uszkodzeń, szczególnie przerwanych ścieżek oraz braku masy...

Gość Arthuro1987

Ładowanie na pewno mam dobre, to można wykluczyć z pewnością. Natomiast co do zegarów, to dzwoniłem do osoby od której kupowałem ten samochód i powiedział mi, że grzebała coś "przy diodzie od alarmu" nie wiem co dokładniej mu chodziło. Alarmu nie mam w tym samochodzie ale rzeczywiście dioda sygnalizująca mogła być, bo został po niej otwór. Na pewno sam sobie nie poradzę z tym problemem, będę zmuszony oddać moją Asie specjaliście... Dzięki wielkie za zainteresowanie moim problemem. Dam znać na pewno co było przyczyną .