Gość ozz41 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Witam , Mam opla Astre 2 2002 po odlaczeniu akumulatora komp sie zresetuje i wtedy komp na nowo powinien sie nauczyć parametrów pracy- jest do tego procedura??? Czy to jest dobry sposob resetowania??? "Jeśli masz taką potrzebę, możesz to zrobić w prosty sposób, mianowicie : zdejmujesz obie klemy, bierzesz kawałek przewodu elektrycznego i na każdą z klem go zakręcasz (poprostu łączysz klemy przewodem). Pamiętaj żeby klemy były zdjęte z akumulatora i odsunięte. Zostawiasz na 10 minut i spowrotem podłączasz akumulator. Zresetujesz w ten sposób wszystkiego zapamiętane wcześniej wartości sterownika silnika (komputera). Pamiętaj też, że najpierw zdejmujesz klemę minusową, a zakładasz odwrotnie. " usunąłem CL i scaliłem posty/zbyszek670   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/36428-reset-komputera/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi