Gość Anonymous Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Czy ktoś z was ma taki problem w astrze H Pisałem wcześniej na forum ogólnym gdyż nigdzie nie znalazłem aby ten problem występował w astrze III H.Nadmieniam ,że serwis twierdzi to jest normalne i mam przyjechac jak będzie woda.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/3656-lampa-prz%C3%B3d/page/2/#findComment-292329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arek Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 popierwsze to daj se to na pismie ze masz przyjechac jak bedzie woda z pieczatkam i podpisem tego fachowca co to mowi nie jest to normalne i za zaparowane reflektory mozesz stracic dowod albo nie przejsc przez przeglad dalej... para wodna to to samo co woda tylko w innym stanie - wez to wytlumacz ludziom w oplu jak jezdzisz na swiatlach caly dzien to tam jest cieplo i woda paruje - tzn. nigdy nie zrobi sie tam akwarium dalej... osadzajaca sie para (woda) powoduje zalamanie sie swiatla - masz niedosweitlone fragmenty drogi oslepiasz innych kierowcow - ogolnie jest to niebezpieczne dalej... od keidy jest normalnym ze masz para (woda) w lampie jak by tak bylo to by wzsystkie tak mialy - ale opel nie wypuscil by wtedy takiego auta na rynek musisz walczyc o to o ile auto ma jeszcze gwarancja ja w podobny sposob walczylem z VW - szwagier ma nowka passata i tez mu sie takie cos robilo dlugo nie chcieli mu tego wymienic pogadalem ze znajomym z dorgowki i zabral mu dowod troche uprzejmosci na zaprzyjaznionej ale niezaleznej stacji diagnostycznej (PZM) i diagnosta napisal ze w lampach jest woda / para i w tej sytuacji auto jest niesprawne technicznie i nie podbije przegladu ani nie dostaniemy z powrotem dowodu tutaj beda ci probowali wcisnac zebys na przeglad przyjechal do nich (wiekszosc ASO ma takie uprawnienia) nie daj sie ! z tymi papierami poszlismy do ASO VW LELLEK w opolu nie mieli juz wyjscia i musieli dac nowe reflektory i dodadkowo zostali obciazeni kosztami przegladu i calej operacji zatrzymania dowodu bo kazali jezdzic az bedzie woda!!! calosc trwala kilka miesiecy i byla zwiazana z wieloma wizytami w ASO ale w koncu musieli dac nowe i koniec sprobuj z nimi tak powalczyc... zycze powodzenia a jak nie masz znajomych w drogowce ani na stacji diagnostycznej to poprostu pogadaj z jakims patrolem powiedz o co ci chodzi postaw flaszka i tez ci to zalawtia   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/3656-lampa-prz%C3%B3d/page/2/#findComment-292214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Arek dzięki bardzo zrobię dokładnie tak jak mówisz gwarancję mam do września więc jest jeszcze trochę czasu opis też jest ok.Ciekawe czy gość da to na piśmie co do tej wody w lampach? .Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/3656-lampa-prz%C3%B3d/page/2/#findComment-292151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Witam oplowiczów.. Mam ten sam problem, zaparowany lewy reflektor i to bardzo aż woda spływa po nim rano. Oglądałem go dokładnie i z wierzchu nie widać żadnego pęknięcia. Przewody odprowadzające które odnalazłem raczej są drożne (ciężko się do nich dostać). Mam zamiar wyjąć go i rozkleić z tym że mam dylemat czy wystarczy odkręcić dwie górne śrubki reflektora i go wysunąć czy trzeba zdejmować zderzak aby się dostać do dolnego mocowania reflektora? I jeszcze jedno czy kuchenka elektryczna nie uszkodzi tworzywa z którego wykonany jest reflektor chodzi mi o odblask i przednią szybę? Proszę o pomoc..   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/3656-lampa-prz%C3%B3d/page/2/#findComment-284524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi