Skocz do zawartości

Deska rodzielcza - kokpit Astra II G 2.0 DTI zakup i wymiana

Rekomendowane odpowiedzi

Witam pare dni temu wymienialem deske nie jest tak zle sa zdjecia z wymiany moge tez odsprzedac deske w bardzo dobrym stanie bo kupilem jedną która nie pasowala pozdrawiam

Witam sprzedawca sprzedal mi wersje bez regulacji kierownicy dla niego byly takie same ,jak pozniej sie okazalo jak przyslal nie pasowaly i mam jedną do odstapienia pozdr

Witam tak mam do odstapienia deske bo ja kupilem wlasciwą ta niewlasciwa jest w bardzo dobtym stanie jezeli ktos jest zainteresowany to moj nr 504892585 pozdr

Coś mi się udało w necie znaleść, jednak sensor nie może być dowolny, kolor gniazda musi się zgadzać, oby tyle wystarczyło.

Daje linki jakby ktoś szukał podobnego tematu:

http://www.astra-g.pl/viewtopic.php?f=72&t=4710

http://www.airbag.com.pl/rzeczo/Opel/AstG98/X1.htm

Witam przy wymianie deski korzystalem z tych pomocy http://astracoupe.pl/forum/viewtopic.php?t=1728 jest tylko kilka kruczkow przy rozlączaniu kostek elektrycznych o ktorych tez moge napisac Deska bez regulacji kiery ma otwor o srednicy 16 cm at a z regulacja 20cm .Airbag pasazera trzeba przykrecic przed montazem dobrej deski.Wymiana zajela mi 3 popoludnia ,do odkrecenia srub mocowania deski przy szybie potrzeba dlugi srubokret torxCalosc trzeba zacząc od odlaczenia akumulatora.Pozdrawiam

Już ktoś dał ten link wcześniej, opis jest :wink: . Ja nie bede sam wymieniał, nie mam gdzie. A ty wymieniałeś deske po wystrzelonych poduszkach? Jeśli tak to co robiłeś z sensorem, nowy czy kasowanie błędów w starym. Ten mechanik co mi to bedzie robił, mówi że za 100zł kasuje błędy. Nie wiem tylko czy ten czujnik "odzyskuje" swoje własciwosci. Żebym nie miał później jakieś niespodzianki. Poza tym te na allegro też są podobno po kasowaniu błędów, tak że chyba jeden h......uligan.

wymienialem deske po wystrzelonych poduszkach , mam dopiero jeden dobry napinacz i sensora jeszcze nie wymienialem Wyczyszczenie sensora u tych co pytalem to 150 zł Jak bede mial caly komplet to umowilem sie z gosciem od nowego sensorsa.podlaczymy go na miejscu i sprawdzimy uklad ,koszt 50 pln.Jeszeli jestes zainteresowany deską to odstapie tanio bo dostalem ja w dobrej cenie ,moge przyslac zdjecia ,mozesz tez odebrac osoboscie w olkuszu bo tam czesto jestem .pozdrawiam