Gość adrian2501 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Witam mam pytanie do kolegów elektryków.A mianowicie w ostatnim czasie spaliła mi się instalacja elektryczna w aucie.Spaliły sie wszystkie wiązki od komputera aż po deskę rozdzielczą.Elektryk wymienił mi całe wiązki i założył bezpiecznik na kable od alternatora bo nie mógł znalezć przyczyny i podejrzewał że alternator robi zwarcie.Po odebraniu auta na drugi dzień podczas ruszania auto zgasło.Okazało się że ten bezpiecznik się przepalił po wymianie na nowy gdy dodałem gazu znowu poszło zwarcie.Na drugi dzień za holwałem auto z powrotem do elektryka i wymienił mi alternator,bo stwierdził że robi zwarcie na obwodzie.Jeden dzień było wszystko ok i dzisiaj znowu po ujechaniu 15 km.auto stanęło i bezpiecznik przepalony.Wymieniłem bezpiecznik i auto odpaliło.Pojechałem od razu do tego elektryka i powiedział że do wymiany mam chyba wtrysk ( monowtrysk ) bo niby robi zwarcie a to jest na tej samym obwodzie co alternator.Lub komputer do wymiany bo robi zwarcie.I chciał bym się dowiedzieć czy jest taka możliwość żeby wtrysk robił tak duże zwarcie.Dzięki za odpowiedz i pozdrawiam.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/37389-zwarcie-w-instalacji-opel-astra-f-14-v8-94rok/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi