Gość Przemo667 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Witam wszystkich. Mam takie 2 pytanka do was, ostatnimi czasy denerwuje mnie jazda na gazie, szarpie , gasnie na wolnych obrotach. ( nawet po rozgrzaniu na benzynie ). Termostat wymieniony- auto szybko sie nagrzewa. Wymienione kable i swiece. Chodzi mi o parownik która śruba u mnie reguluje niskie obroty? i do czego jest to ' pokrętełko' które dochodzi do parownika? Krecilem troche tym pokretelkiem i nawet poprawily sie obroty, ale do czasu az jezdzilem. Jak zgaslem i odpalilem to znowu musialem pokrecic tym, jak przekrecilem bardzo w lewo to ladnie chodzilo na wolnych obrotach, ale na 4 biegu juz nie mialo sily, szarpal- dusil sie. Jak bardzo w prawo to znowu na wolnych obrotach jak czolg chodzi i gasnie po jezdzie, jednak ma sile do jazdy. Druga sprawa lewe powietrze. Niestety jestem nowym kierowcą i wiedzy na temat samochodu ucze się sam - od znajomych, mechaników no i bardzo dużo wiedzy czerpie z forum. Chodzi mi o lewe powietrze. Czytalem sporo ze szarpanie moze byc spowodowane lewym powietrzem. Tylko teraz gdzie to lewe powietrze dochodzi? Kompletnie nie wiem. Czyżby tutaj? Nigdy nie zakrywalem tych wlotów i zawsze były tak otwarte. Z góry dziękuje za podpowiedzi, pozdrawiam!   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/37731-reduktor-lpg-i-lewe-powietrze/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaczor Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Jeśli chodzi o regulacje dawki gazu to najlepiej podjechać do gazownika. Ten wlot do filtra powietrza obok chłodnicy przy instalacji gazowej tak ma właśnie wyglądać tzn. ma być ściągnięty ten gumowy łącznik bo inaczej mogłoby dusić na gazie podczas jazdy na luzie. A lewe powietrze może ciągnąć (co najbardziej prawdopodobne) przez nieszczelność w zespole: przepustnica-mikser-zespół wtryskiwacza-pokrywa wlotu powietrza. Sprawdza się podobno smarując pędzelkiem z benzyną czy nie rosną obroty. Sam to będę robił na dniach. Może też ciągnąć przez pęknięty któryś przewód podciśnienia.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/37731-reduktor-lpg-i-lewe-powietrze/#findComment-10086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi