Skocz do zawartości

wymiana przewodów WN

Rekomendowane odpowiedzi

Gość owieczka65

a moja Astra ma przejechane w tej chwili 365tys km :D i śmiga od samego początku na benzynie i LPG :D i nadal jej się chce jeździć :)

Jedynie przy 307tys miała poważniejszy remoncik silnika :) a tak to cały czas śmiga bez zarzutu.

https://forum.opel24.com/topic/38025-wymiana-przewod%C3%B3w-wn/page/2/#findComment-8004

Gość owieczka65

Rekordu nie będzie, bo za jakiś czas nastąpi rozstanie :) bo chce przejść na Astrę II w dieslu. Ale póki co mam sentyment do tego samochodu, bo pierwszym właścicielem salonowym był mój ojciec, więc znam historię każdego km tego auta :D i każda wymieniona część jest zanotowana w zeszycie razem z przebiegiem :) i po drugie przy sprzedaży nie odzyskam już kasy którą włożyłem ostatnio w to auto.. więc nie warto :D

https://forum.opel24.com/topic/38025-wymiana-przewod%C3%B3w-wn/page/2/#findComment-7984

Gość owieczka65

kurcze.. teraz jeszcze gaz mi się rozregulował od tych wystrzałów :beer: i byłem dzisiaj u gazownika, żeby wyregulował na nowo.. i powiedział, że na bank to są przewody..

On też poleca niby NGK, ale pojechałem do znajomego z Opla to ma na sklepie NGK za 189zł, a Bosch jest za 89zł i uważa, że lepiej wymienić 2 razy częściej na Boscha. Do jednych i drugich bym miał z 10% zniżki. A cena o połowę niższa robi mi różnicę :?:

Dzisiaj już naczytałem się tematów na wielu forach i każdy ma inną opinie :? i sam już nie wiem które teraz kupić :beer:

Najwięcej odpowiedzi jest o NGK, ale zarówno pozytywnych jak i negatywnych :?:

Sąsiad mechanik mówi z kolei, że obojętnie jakie byle nie najtańsze, bo o przewodach to są same mity.. i najważniejsze, żeby były nowe.. a dobrą marką się nie sugerować, bo jak ktoś ma za dużo kasy to kupuje za 500zł i nie są nic lepsze niż te za 100zł.

Sorry, że znowu odświeżam ten temat, ale jak widzicie jestem bardzo niezdecydowany :?: a jutro chce już kupić i wymienić..

Może ktoś coś jeszcze powiedzieć o swoich doświadczeniach?

https://forum.opel24.com/topic/38025-wymiana-przewod%C3%B3w-wn/page/2/#findComment-6769