Gość ganbar Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 (edytowane) Witam, mam pytanie odnośnie zaworu EGR. Mam Astrę 1,6 8V i prawdopodobnie uszkodzony zawór (spadek mocy, samochód "mułowaty" strasznie, świecąca kontrolka z błędem 1405). Na chwilę obecną został zaślepiony i wzrost mocy jest odczuwalny w znacznym stopniu. Problem teraz jest dodatkowo taki, że samochód na zimnym silniku przygasa i grzeje się bardzo szybko. Zastanawiam się nad wymianą, tylko teraz mam dylemat jakiej firmy zamiennik zastosować? W opcji mam Racera oraz Delphi (Racer ponad 100 zł tańszy). Doradźcie proszę czy warto się intersować tym tańszym? Opinie na necie są tak różne... Edytowane 29 Października 2012 przez ganbar   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/38444-za%C5%9Blepienie-zaworu-egr-astra-14-16v-ecotec/page/2/#findComment-461447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi