Gość pawelvc Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Witam czytałem gdzieś o podobnym przypadku i powodem była luźna klema. Naprawa bardzo prosta odkrć obie klemy wyczyśc styki i załóż. Może to być to błachosta a nóż bedzie to to. Możliwe, że to w tym był problem. Klemy faktycznie były jakoś płytko wciśnięte, chociaż na bolcach aku i klemach napięcie było takie samo. Wczoraj rano przeprowadziłem całą procedurę Odkręciłem obie klemy. Zostawiłem tak na 10 min. Później podłączyłem na nowo. Wszystkie ustawienia (zegar, przebieg dzienny itp.) się skasowały. Odpaliłem samochód bez problemu, potrzymałem go na biegu jałowym przez ok 15 min i nic, żadnego falowania obrotów. Później 20 km po mieście i również nic, czyli wszystko ok. Jestem happy Wnioski - możliwe przyczyny: 1. źle zamocowane klemy (przez fachowca z Centry) 2. za szybkie podłączenie nowego akumulatora - bez zresetowania ustawienia kompa. 3. ustąpiło samo, np. po przystosowaniu do nowego akumulatora myślę że ten 1 punkt był przyczyną problemów, pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/38694-astra-h-dziwne-objawy-po-wymianie-akumulatora/page/2/#findComment-1452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymm2 Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 (edytowane) myślę że ten 1 punkt był przyczyną problemów, pozdrawiam Koledzy mam ten sam problem Opel Astra H 1,4 90Km dziwnie mi się zachowuje po wymianie akumulatora, czasami nie mogę go otworzyć i odpalić, jak odłączę i podłącze klemy to odpali, zauważyłem że jak odpalę i włączę światłą to gaśnie wszytko, obroty spadają do zera wyłącza się nawiew ale po chwili wraca wszystko do normy, zauważyłem że ładowanie czasami 11V a po chwili wskakuje na 13V proszę o pomoc Problem rozwiazany, okazało się ż śruba od przewodu masowego była lużna na karoseri, wystarczyło dokręcić i po sprawie Edytowane 12 Września 2012 przez szymm2   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/38694-astra-h-dziwne-objawy-po-wymianie-akumulatora/page/2/#findComment-455127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi