Gość marmat150 Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Proszę bardzo o pomoc Wymieniałem skrzynie biegów. Przy okazji kazałem mechanikowi wymienić zimering na wale (ten pod sprzęgłem), mechanik to zrobił i dodatkowo grzebał coś w silniku. Zdjął miskę olejową i uszczelnił ten wał od strony panewki. Twierdzi że chciał mieć pewność szczelności i zrobił to kompleksowo(czyli zimering plus uszczelnienie od strony panewki) Policzył sobie dodatkowe 200zł i przyszedł do mnie z rachunkiem. Podejrzewam ze próbuje mnie naciągnąć na kase. Pierwszy raz u niego byłem, mam silnik 1.6 8v rocznik 99. Dziś mam sie z nim rozliczyć   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/39364-wyciek-oleju-mi%C4%99dzy-skrzyni%C4%85-a-silnikiem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbyszek670 Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Proszę bardzo o pomoc Wymieniałem skrzynie biegów. Przy okazji kazałem mechanikowi wymienić zimering na wale (ten pod sprzęgłem), mechanik to zrobił i dodatkowo grzebał coś w silniku. Zdjął miskę olejową i uszczelnił ten wał od strony panewki. Twierdzi że chciał mieć pewność szczelności i zrobił to kompleksowo(czyli zimering plus uszczelnienie od strony panewki) Policzył sobie dodatkowe 200zł i przyszedł do mnie z rachunkiem. Podejrzewam ze próbuje mnie naciągnąć na kase. Pierwszy raz u niego byłem, mam silnik 1.6 8v rocznik 99. Dziś mam sie z nim rozliczyć Po pierwsze jak pójdziesz do niego to niech pokaże te części co wymienił a po drugie zawsze mechanik do mnie dzwoni jak jest dodatkowa robota na którą się nie umawialiśmy i jaki dodatkowy koszt wyniesie a nie jakaś samowola i postawienie przed faktem dokonanym a ty później płać i płacz.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/39364-wyciek-oleju-mi%C4%99dzy-skrzyni%C4%85-a-silnikiem/#findComment-370679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi