Gość domi199 Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Witam, Oddałem Opelka do mechanika Vectra b Kombi 2.0 DTH 101KM problem był z rozrusznikiem wymiana tulejek itd, oraz do naprawy alternator, gdy mechanik wszystko poskładał wyświetla się dioda błąd silnika czyli CHECK. Mechanik kazał mi jechać na komputer, samochód odpala tylko jak przyłoży klucz do rozrusznika, na stacyjkę nie odpala na komputerze wyskoczyło że jest problem z immobilizerem, samochód u mechanika nadal stoi i nie wie jak to naprawić, może ktoś pomoże co mam z tym fantem zrobić bo sie kompletnie nie znam, czy jest możliwość dorobienia kluczyka? nie ten dział przeprasam i proszę o przeniesienie do działu Vectra.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/39664-immobilizer-uszkodzony-samoch%C3%B3d-nie-odpala/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wlodarski Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Witam, Oddałem Opelka do mechanika Vectra b Kombi 2.0 DTH 101KM problem był z rozrusznikiem wymiana tulejek itd, oraz do naprawy alternator, gdy mechanik wszystko poskładał wyświetla się dioda błąd silnika czyli CHECK. Mechanik kazał mi jechać na komputer, samochód odpala tylko jak przyłoży klucz do rozrusznika, na stacyjkę nie odpala na komputerze wyskoczyło że jest problem z immobilizerem, samochód u mechanika nadal stoi i nie wie jak to naprawić, może ktoś pomoże co mam z tym fantem zrobić bo sie kompletnie nie znam, czy jest możliwość dorobienia kluczyka? nie ten dział przeprasam i proszę o przeniesienie do działu Vectra. A kluczyk zapasowy próbował kolega?No chyba,że nie ma.Ja programuję klucze,robię to testerem serwisowym TECH 2.Jak jesteś z okolic Łódzkiego to mogę pomóc.Dla klubowiczów zniżki.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/39664-immobilizer-uszkodzony-samoch%C3%B3d-nie-odpala/#findComment-373360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi