Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem. Szyba w mojej astrze II bertone cabrio od strony kierowcy się nie domyka. Elektyka normalnie działa można podnosić i opuszczać ale szyba zamiast się lekko uchylać po pociągnięciu klamki się nie opuszcza sama. Dodatkowo przy otwartych drzwiach szyba nie powinna dać się domknąć do końca (tak jest w szybie pasażera) do końca powina się domknąć sama po zamknięciu drzwi a u mnie w drzwiach kierowcy wlasnie to nie dziala. Juz trochę czytałem i tak : podejmowane próby porgrmowania ( odłączenie aku pozniej szyba maks w dół i do góry ) nic nie zmienilo, wszystkie nity sąna swoim miejscu ( 4 sztuki). Jezeli kotoś ma to proszę o jakiś schemat tej instalacji oraz umiejscowienie czujnika odpowiedzialnego za uchylanie tej szyby.

Pozdrawiam

https://forum.opel24.com/topic/39726-astra-ii-bertone-elektryka-podnoszenia-szyb-domykania/

Gość robertnet

Wg mnie źle zaprogramowane:

spróbuj tak: opuść na dół, potem w góre podnoś i jak dojdzie do góry to min 6 sekund przytrzymaj ciągle przycisk.

jeśli to nie pomoże to moduł sterownia szybami- znajduje sie w drzwiach.

https://forum.opel24.com/topic/39726-astra-ii-bertone-elektryka-podnoszenia-szyb-domykania/#findComment-373188

Witam

Przytrzymawałem już 10 sekund i nic. Może opiszę dokładnie co robiłem.

1) Odłączałęm aku na chwile

2) Podlączałem aku

3) Włączałem zapłon ( bez niego nie działają szyby)

4) Szyba na maksa w dół i przytrzymywałem ok 10 sekund

5) Szyba na maksa do góy i przytrzymywałem ok 10 sekund

Te próby nic nie dały. Ten sterownik jest umieszczony przy zamku w drzwiach tak? Czy pasuje z drugiej strony sterownik żeby podmienić i zobaczyć czy działa?

Szyba działa ale tylko sterowniae ręczne automatycznie jej nie opuszcza ani nie domyka, szyba pasażera działa normalnie .

Żeby była jasność chodzi mi o automatyczne otwieranie i domykanie szyby o ok 2 cm , przy zamykaniu i i otwieraniu drzwi.

Pozdrawiam i z góy dziękuję za wszelkie sugestie.

https://forum.opel24.com/topic/39726-astra-ii-bertone-elektryka-podnoszenia-szyb-domykania/#findComment-373279