Gość bury182 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Witam 1. Mam następujący problem mianowicie gdy włączę podświetlenie drogi do domu to światła z przodu święcą się prawidłowa a z tyłu zamiast świateł cofania świecą się te zwykłe to pierwszy problem 2. Następny dotyczy radia w samochodzie jest oryginalne ale gdy go włączę bez kluczyka podświetlają się przyciski tylko na chwile a później gasną , podświetlają się dopiero gdy włączę światła drogowe a gdy wyłączę to te przyciski tez gasną. 3. to problem zamykania drzwi gdy tylko przycisnę przycisk na konsoli który zamyka drzwi od środka to drzwi się zamykają i w tej samej chwili otwierają i światło w kabinie nie chce się zgasić dopiero po zdjęciu klemy. 4. problem to wyłączyły mi się funkcje domykania szyb , awaryjnych świateł podczas nagłego hamowania i komputer nie wyświetla mi spalania tylko pokazuje stoper. 5. silnik bardzo delikatnie faluje na biegu jałowym. Problem ten dotyczy Astry III 1.6 16V z 2007r nie jest to anglik był kupiony w polskim salonie, pisze na forum bo mechanicy rozkładają ręce i ciągle słyszę a może to a może tamto a po wymianie jak jest tak było wiec proszę was o pomoc . Astra była po małej stłuczce ale wymieniłem wszystko na oryginalne części zero zamienników . Błąd jaki wyskakuje po wywołaniu przez wciśnięciu hamulca i gazu to P2182 a inne się kasowały i były to u0009 i u0003. Bardzo proszę o pomoc co może być przyczyna już nie wiem co robić liczę na fachową pomoc kolegów z forum. Podobno zle skonfigurowany jest moduł czy ktos wie jak to zrobic ? czym? i czy sie da?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/40100-astra-iii-16-problemy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 P2182 a inne się kasowały i były to u0009 i u0003. Witam. P 2182 Engine coolant temperature ( ECT) sensor2 - circuit malfunktion U 0003 Controller area network ( CAN) data bus , high speed (+) - open circuit U 0009 Controller area network (CAN) data bus, high speed(-) - shorted to data bus (+) Niestety na tym moja mądrość się kończy. Ja bym szukał kumatego elektryka , może poza pierwszym błędem ( choć może poluzowana wtyczka lub spadła , przetarty kabel )   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/40100-astra-iii-16-problemy/#findComment-376554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi