Gość jordan18 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Witam , ostatnim czasy mialem duzo ilosc tak zwanego''majonezu'' na korku od wlewu oleju wiec zdjalem gorna pokrywe od zaworow przeczyscilem wszystko benzyna.Zdjalem filtr powietrza i wyczyscilem dolot bo tez troszke tego tam bylo.Wszystko poskladalem i mam teraz problem gdyz na zimnym silniku trzyma 2tys obrotow na gazie i na benzynie.Po przejechaniu 5 km problem ustepuje.Co z tym zrobic? Aha i przy rozgrzanych silniku jesli odkrece troszke nawet korek o plynu chlodniczego to robi sie cisnienie.a dawniej tak nie bylo.Plyn czysty.Uszczelka nie dawno wymieniana. Mozliwe ze silniczek korkowy ale przed wszysktim bylo wszyskto ok moze zbieg okolicznosci. Albo Termostat ale co on mialby wspolnego z obrotamI? Nie wiem juz nie mam pojecia .Pomocy !!!!   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/40645-wysokie-obroty-na-zimnym-silniku/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi