Gość kamcio19 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Witam, moja 275 tysięczna vectra B (x18ex) już błaga o wymianę w/w części! Z tego co pamiętam to już 70 tysięcy na pasku zrobione, pompa wody ma jakieś 150 tys, a olej leje się górą Auto dostałem za darmo, więc chciałbym się nim troszkę zająć, stąd moje kilka pytań.... Po pierwsze na co zwracać uwagę wymieniając: Pasek rozrządu napinacz rolki pompę wody Co się stanie jak kupię tani zestaw? Na allegro zaproponowano mi w/w części + świece ngk (4 sztuki)+uszczelka pod klawiaturę i oringi za 300 zł. Na co uważać wymieniając uszczelkę pod klawiaturą?! Jakie narzędzia dokładnie potrzebuję, chodzi mi dokładnie o rozmiary i rodzaje kluczy. I czy zrobię to wszystko w przydomowym ciepłym garażu? Jakie są możliwe konsekwencje spieprz&*()a całej tej roboty:D Wiem, że wszystko było, ale chciałbym to zebrać do kupy jakoś! pzdr, Kml   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/40651-x18xe-wymiana-paska-rozrz%C4%85du-uszczelki-pod-klawiatur%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemo1404 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Co się stanie jak kupię tani zestaw? Na allegro zaproponowano mi w/w części + świece ngk (4 sztuki)+uszczelka pod klawiaturę i oringi za 300 zł. Same świece i uszczelka to koszt około 120 zł. Nie kupuj taniego badziewia z Allegro. Pasek - Contitech lub Gates, Reszta - SKF, Doltz, Ina, Ruwille, Uszczelka - orginał bądz Elring Na co uważać wymieniając uszczelkę pod klawiaturą?! Pamiętaj by kanały w pokrywie były czyste i oczyść głowicę, uszczelka musi być dobrze dopasowana do kanałów. Jakie narzędzia dokładnie potrzebuję, chodzi mi dokładnie o rozmiary i rodzaje kluczy. Zestaw kluczy nasadowych i wewnętrznych Torx, klucz dynamometryczny, i inne potrzebne narzędzia I czy zrobię to wszystko w przydomowym ciepłym garażu? Jakie są możliwe konsekwencje spieprz&*()a całej tej roboty:D Oczywiście że idzie zrobić, ale jeśli nie masz doświadczenia to DOBRA RADA ODPUŚĆ!!!!! Konsekwencje to głowica do remontu m.in   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/40651-x18xe-wymiana-paska-rozrz%C4%85du-uszczelki-pod-klawiatur%C4%85/#findComment-378934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi