Gość Maniura Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Witam serdecznie. Mam dziwny problem. Posiadam Opelka Tigre 1.4 16v stala przez jakies pol roku a konkretnie przez zime, poniewaz mialem wode i zamarzla. lecz problem jest w tym ze gdy probuje ja odpalic to w pewnym momencie jest zblokowany silnik i nie kreci. nie idzie nawet na 5 biegu jej pchnac tak aby obrocic walem korbowym. nie jest to do konca wina rozrzadu poniewaz moj kuzyn w wektrze b ma to samo. zmienil rozrzad, chodzila jak perelka. w pewnym momencie przeskoczyl rozrzad z niewiadomych przyczyn i tez zblokowalo silnik. przed wymiana rozrzady bylo to samo. blokada i ni chly ani w przod ani w tyl. prosze o pomoc, bo juz rece mi opadaja. z gory Dziekuje. pozdrawiam!!   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/40661-tigra-14-16v-blokada-silnika/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi