Gość vit Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 witam Od jakiegos czasu zauwazylem prykanie z tlumika, tak jakby krztuszenie sie, spaliny nie wydobywaja sie jednostajnie(tlumik koncowy i srodkowy nowy).Czasem mam tez problemy z uruchomieniem.Klika dni z rzedu jest ok ale czasami musze dlugo krecic. Ostatnio gdy wlasnie odmowila mi posluszenstwa i nie chciala odpalic, gdy juz wreszscie odpalila zapalil mi sie check.Wlaczylem silnik , zapalilem ponownie lampka juz sie nie zapalila.Wzroslo spalanie i to sporo.Czasem gdy przy cofaniu popuszczam tylko sprzeglo potrafi mi zgasnac .Zczytalem bledy na spinacz i wyskoczyl blad 19 (czujnik walu), chcialbym dodac ze nie odcina obr przy 4,5 tys, normalnie dochodzi do 6 tys.Moje pytanie brzmi czy za te objawy moze byc winien tylko czujnik walu ? a moze swiece? Wszystkie filtry , olej , plyn chlodzacy wymienione   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/40781-prykanie-z-tlumika-i-blad-19/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi