Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Podłączyłem Mida do instalacji mojego autka - reaguje na wszystkie polecenia jednak mam problem z jego przeprogramowaniem na moj silnik.

Pokazuje mi za duże wartości jeśli chodzi o prędkość.

Wiem że trzeba podłączyć w gnieździe diagnostycznym dwa piny jednak opis dotyczył starego typu gniazda diagnostycznego - 10 pinowego a ja mam 16 pinowe.

Brązowy-Szary

Programowanie

Połączyć z gniazdem diagnostyki (X13) pin G (10 pin)

Połączyć z gniazdem diagnostyki (X13) pin 8 (16 pin)

15

Brązowy-Czerwony

Diagnostyka

Połączyć z gniazdem diagnostyki (X13) pin D - jaki jest odpowiednik tego pinu w gnieździe 16 pinowym?

Jakie piny powinienem podłączyć bym mogł dokonać korekty ustawień MIDA ??

Proszę o szybką odpowiedź - jutro mam jechać na przeprogramowanie MIDA.

Jeśli ma ktoś opis wszystkich mozliwych pinów do tej instalacji byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Gość themarvin

arturro-55, dzięki za pomoc - poszedł "plusik" :)

pinout wczoraj znalazłem na forum Vectry :P w googlach musiało być wyżej niż "my" :P

co do samego podłączenia, zgodnie ze schematem el. astry, Trzeba podłączyć tylko jeden przewód(MID: brązowo-biały), do pin 8 w złaczu diagnostycznym.

ale ja mam największy problem jak zrobić "blaszkę", bo w moim złączu brakuje pinu 8ego :/

pasmog, skąd jesteś?

i jakie mniej więcej wartości spalania pokazuje Ci mid? bo łudzę się, że nie będe musiał przeprogramowywać, bo może akurat wskazania z C20ne pokryją się z moim zużyciem LPG w X16SZR :P

Gość grzesiek1

Nie łudx się, musisz mieć program pod silnik.

Nawet MID z c20xe , który zakładałem oszukiwał.

Poszukałem i pod mój silnik sa 3 różne wsady......

Gość themarvin

no i ja drążyłem temat, to co mogę zrobić we własnym zakresie, to język, liczba obrotów i obsługa radia :/

a wsadu do X16SZR nigdzie :(

Gość themarvin

Jeśli masz na myśli użytkownika: robson24 to nie było go na forum od 1wszego kwietnia i na PW nie odpisuje, a kontaktu do niego innego nie ma :/