Skocz do zawartości

CD30/MP3 Opel brak dzwięku nie działa regulacja dzwięku

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Czyściłem nawiewy i wyciekło trochę pianki na radio. Wszystkie funkcje działają tylko nie ma dźwięku i nie ma regulacji głośności. Co ciekawe nie działa też regulacja głośności w kierownicy. Generalnie radio nie reaguje na kręcenie gałką w radiu i w kierownicy. Włączenie w tej samej gałce działa. Ma może ktoś pomysł co się mogło stać?

https://forum.opel24.com/topic/41215-cd30mp3-opel-brak-dzwi%C4%99ku-nie-dzia%C5%82a-regulacja-dzwi%C4%99ku/

Pewnie siadł impulsator i dlatego nie masz możliwości regulowania głośności.

Czy jeżeli pada impulsator to takie są objawy? W radiu wszystko działa radio cd mp3 tylko nie ma dźwięku ale dodatkowo nie ma regulacji dźwięku. W ogóle nie pokazuje ilości decybeli. Nie ma regulacji z kierownicy ani pokrętłem centralnym. Dodam że mam też podłączony zestaw głośnomówiący NOKII, odłączyłem od niego wszystkie kabelki ale to nic nie dało. Jeżeli to impulsator to gdzie w Warszawie lub Piasecznie go wymienię i za ile?

Gość ignac72

Próbuję wyczyścić radio po zalaniu płynem do czyszczenia klimatyzacji. Górną pokrywę odczepiłem ale nie wiem jak dobrać się do panelu przedniego. Nie chcę nic połamać. Może ktoś doświadczony pomoże?

połączyłem temat / Kacper

Gość ignac72

Niestety nie o to chodziło - chcę odpiąć tylko przedni plastik z radia, samo radio już wyjąłem. Nie mogę dobrać się do środka żeby wysuszyć sprzęt i wyczyścić z oleistego płynu.

Gość ignac72

Pojechałem z radiem do specjalisty na Wolumen. Fajny facet - wypatrzył zaśniedziałe złącza na końcówce mocy, tam poszło zwarcie. Poczyścił szczoteczką i radio ożyło i można odtwarzać płyty. Niestety jedno z połączeń stopiło się ale po sprawdzeniu powiedział że nie będzie działał jeden przedni głośnik. Ucieszyłem się że tylko tyle. Niestety po włożeniu radia do samochodu objawy się nie zmieniły nadal nie można regulować dźwięku - gdyby to był komputer to szukałbym przycisku z przekreśloną słuchawką. Może jakaś kombinacja przycisków? Ma ktoś jakiś pomysł?

Gość Kacper

Ja bym pojechał do niego jeszcze raz i spytał o możliwość wymiany impulsatora głośności, bo to ten element jest pewnie uszkodzony.

• 2 tygodnie później...

Witam

Ja mam pytanko też związane z CD30, tyle tylko że z zestawem głośnomówiącym

Mam Nokie, która łączy się przez bluetooth. Problemem jest sytuacja, gdy ktoś dzwoni wtedy też na maksa we wszystkich głośnikach jest dźwięk dzwonka oraz gdybym nie ściszył to rozmowa też mega-głośno. Tak więc muszę każdorazowo ściszać, bowiem nowa rozmowa i znowu wszystko jest na maksa.

Wiecie może gdzie tkwi problem? - czy w ustawieniach telefonu czy zestawu? Jeżeli zestawu to czy jest opcja wyciszenia ?

Jest to męczące oraz często można się wystraszyć.

Pozdrawiam