Gość Jimmy2222 Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 ogólnie jak masz gaz to sonda lambda (1-pinowa) jest podłączana do centralki od gazu i z centralki od gazu do komputera silnika..sprawdź połączenie bo możliwe że masz połączenie tylko do komputera (głównego od paliwa) i dlatego na paliwie będzie chodzić normalnie a na gazie wykrywa jakieś błędne spalanie i sobie z tym nie radzi co też może się wiązać z regulacją gazu. ogólnie po wymianie sondy lambda powinieneś przejechać ok. 200km na paliwie żeby sonda się "dotarła" a dopiero później przepiąć ja pod gaz..ja tak załatwiłem jedną sondę a jak wszyscy wiemy nie jest to sprawa tania..sprawdź połączenie sondy.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/41234-astra-f-95-lpg-i-check-engine-du%C5%BCo-pali/page/2/#findComment-386729 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi